Koningsspelen 2016

De Koningsspelen 2016 komen er weer aan! Ik moet eerlijk bekennen dat ik vroeger Koninginnedag wel gezellig vond. Fietsje versieren en vaak was er bij ons in de wijk ook wel iets leuks te doen. Ook tegenwoordig zijn er vele activiteiten rondom Koningsdag.

De Koningsspelen

Op 27 april verjaart onze Koning en in het kader daarvan zijn de Koningsspelen. ( Dit jaar op vrijdag 22 april ) Het doel hiervan is natuurlijk om de kinderen lekker actief te laten zijn. Vaak doen scholen dan mee en organiseren een sportdag of verschillende spelletjes op school. Ook is er het speciale lied van Kinderen voor Kinderen en ik vind het heerlijk om te zien dat mijn kinderen ook echt actief oefenen en zo de sportdag op school beginnen met dit dansje. Dit jaar heet het lied ‘Hupsakee’ en het is weer een heerlijk aanstekelijk nummer.

Het Koningsontbijt

Ook organiseren scholen het Koningsontbijt. Dit heeft als reden om kinderen duidelijk te maken dat het ontbijt de belangrijkste maaltijd van de dag is. Deze maaltijd zorgt ervoor dat alles op gang komt en dat kinderen beter presteren op school. In de voorgaande jaren heb ik regelmatig meegeholpen op school en zag ik boterhammen, broodjes, fruit en verschillende soorten beleg voorbij komen. Van horen zeggen heb ik dat er dit jaar potjes Yespers bij het Koningsontbijt zitten. Een fruitspread die wij een tijdje terug getest hebben en die bijzonder goed in de smaak viel bij de kinderen.

Koningsdag

Op Koningsdag kleurt zo ongeveer heel Nederland oranje om de verjaardag van onze koning te vieren. Veel mensen doen mee aan vrijmarkten en proberen zo iets bij te verdienen, maar ook in dorpen en/of wijken zijn er leuke activiteiten te beleven. De Koning bezoekt ook elk jaar een andere stad om deel uit te maken van de festiviteiten en kan genieten van de oud-Hollandse spelletjes of de optredens die door verschillende clubjes speciaal voor hem zijn ingestudeerd.

Ga jij nog iets bijzonders doen rondom Koningsdag?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *