Koopmans Cake en Koek

Dat wij ( en de kinderen ) het heerlijk vinden om in de keuken te staan zal inmiddels geen geheim meer zijn. Regelmatig bakken we de lekkerste dingetjes. Zo besloot ik om samen met Daelyn Koopmans Cake en Koek te proberen. Daelyn had er zin in en we waren zeer nieuwsgierig naar het eindresultaat.

Koopmans_cake_en-Koek1

De koekbodem

Je begint met het maken van de koekbodem. Alle ingredi├źnten zitten al in de koekmix, je voegt simpelweg wat water en boter toe. Je moet het kneden tot een grote bal en dat vond ik niet heel makkelijk gaan. Ik heb nog wat water toegevoegd zodat het wat makkelijker ging. Dit heeft geen afbreuk gedaan aan de smaak achteraf trouwens.

Vervolgens verdeel je het koekdeeg over de bodem van een ingevette bakvorm. Het hoeft niet perfect natuurlijk, een paar afdrukken van knokkels of vingertjes is wel zo schattig. ­čśë

Koopmans_cake_en-Koek2

De cakemix

Nadat de koekbodem verdeeld is ga je aan de slag met het cakegedeelte. Dit werkt heel simpel, net zoals de normale cakemix. Je voegt de ingredi├źnten toe, mixt alles door elkaar en giet het in de vorm over het koekdeeg. Vervolgens gaat alles een uurtje in de oven.

Koopmans_cake_en-Koek3

Het Eindresultaat

Helaas brak onze cake toen ik hem uit de vorm wilde halen, maar dat is niet zo`n probleem. Zoals mijn moeder vroeger al zei: Als je het opeet gaat het toch ook kapot?

De smaak is echt super. Het koekgedeelte zit vol smaak en is heerlijk bros, het cake-gedeelte is lekker luchtig. Ik moest even wennen aan de combinatie cake en koek, maar dat kwam helemaal goed. De volgende dag was het koekgedeelte wat zachter geworden en niet meer zo knapperig. De smaak daarentegen was nog steeds erg lekker. Al met al zou ik je zeker aanraden deze bakmix een keertje te proberen.

Heb jij deze cake en koek al eens geprobeerd? En wat vond jij er van?

Koopmans_cake_en-Koek4

Dit product hebben wij opgestuurd gekregen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *