Koopmans Stroopwafel cake

In huize Verbeten heerst bij de kinderen een serieus bakvirus. Iedere week willen ze wel weer iets bakken. Cake, muffins, mugcake, maakt niet uit. Nu was Youri naar de winkel gegaan en kwam terug met iets nieuws, Koopmans stroopwafel cake. Stroopwafels zelf zijn altijd wel lekker. Maar in een cake? Daar komen we vanzelf achter.

Koopmans stroopwafel cake (3)

Koopmans Stroopwafel cake

Bakken, bakken en nog meer bakken. Er komt geen einde aan. Koopmans heeft er een diehard fan bij. Sorry mensen op verzoek van Youri weer een cake online. Na een middagje misbakken bij opa en oma (door een niet zo geweldige oven) Was hij zo teleurgesteld dat ik niet anders kon dan hem lekker thuis aan de slag te laten gaan. Na een bezoekje aan de supermarkt gaat hij er met vol goede moed tegenaan. Na de kleine appeltaartjes gaat hij weer alleen aan de slag. Het ziet er altijd lekker uit op het doosje maar in real-life kan het vies tegenvallen. De stappen op de verpakking worden weer netjes en toegewijd opgevolgd. De oogjes gaan steeds meer stralen en de spanning straalt ervan af. De vingertjes worden gekruist in de hoop dat het nu wel goed gaat. En natuurlijk gaat het goed. Dat kan ook niet anders. Zal zuur zijn als hier de oven ook begint te stunten.

Koopmans stroopwafel cake (8)

Spannend

Nu komt het spannende stukje. Ruim een uur wachten op het resultaat. De tijd van het wachten wordt gevuld met het spelen van spelletjes en het werken aan zijn boekverslag. Langzaam wordt het huis gevuld met de heerlijke geur van de stroopwafel cake. Tussendoor gaat Youri toch even kijken of alles wel goed gaat. De vreugde van het proeven moet  een nachtje wachten. De cake moet afkoelen en het is inmiddels al bedtijd geweest. Na school wordt er eerst naar de keuken gegaan en een plakje cake gesneden. En hij is heerlijk. Ik had het niet verwacht maar hij mag er zijn. Heerlijk een karamel smaakje en lekkere krokante stukjes tussendoor en bovenop.

Was jij al bekend met de stroopwafel cake?

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *