Krimpfolie

Knutselen vinden we hier in huis allemaal erg leuk. Getuigt ook van de vele DIY-artikelen die je hier op de site terug kunt vinden. 😉 Het leukste is natuurlijk om iets te knutselen waar je iets aan hebt. Zo is krimpfolie nog echt iets uit mijn eigen jeugd en ik weet nog dat ik het super vond om op die manier mijn eigen sleutelhanger of speldje te maken. Het inkleuren was niet eens het leukste. Nee, dat was voor de oven staan om te kijken hoe zo`n groot, slap plastic dingetje een klein, onbuigbaar sleutelhangertje kon worden.

Cars

Dit setje van Cars ligt al jaren in de kast. De kinderen hebben niet echt het geduld om op hun gemak te zitten kleuren. Vaak maken we ‘tussendoor’ een sleutelhangertje. Eventjes snel, gewoon omdat het zo leuk is om te bekijken. Wat we ook allemaal wonderbaarlijk vinden is dat de kleuren zo licht zijn tijdens het kleuren, maar zo donker worden nadat ze gekrompen zijn.

Krimpfolie werkt dus heel eenvoudig. Je knipt jouw figuurtje uit en kleurt het in. Vervolgens maak je met de perforator een gaatje op de aangegeven plek. Daarna leg je het stukje plastic in een voorverwarmde oven. Het is een kwestie van enkele minuten. Je ziet het stukje plastic krimpen. Als het klaar is, haal je het uit de oven en leg je er eventjes wat zwaars op tot het afgekoeld is. Anders vervormt het nog.

Sleutelhanger

Het is natuurlijk hartstikke leuk om je eigen sleutelhanger te maken. Ook erg leuk trouwens om cadeau te doen aan opa of oma voor een verjaardag. Wat ook leuk is, is om met de krimpfolie je eigen kerstboomhangers te maken. Je moet dan wel de blanco folie pakken die je online kunt bestellen.

Heb jij wel eens iets gemaakt met krimpfolie? Laat het ons weten in de reacties hier beneden.

4 antwoorden op “Krimpfolie”

  1. Bij Action heb ik nog niet gezien, maar misschien niet goed gekeken.
    Ik vind het wel leuk, maar hier in huis hebben we het nog niet.
    Zelf heb ik van een leerling uit de klas twee figuurtjes gekregen en het is nog stevig ook. Ze hangen aan mijn werksleutels.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *