Leerzame spelletjes

Kinderen moeten op school al een behoorlijke rugzak met vaardigheden bezitten. Niet ieder kind neemt alles zo 1 ,2, 3 in zich op. Als je kind ergens moeite mee heeft wil je hemel en aarde bewegen om je kind te kunnen helpen. Gelukkig zijn er meer dan voldoende leerzame spelletjes om je kind spelenderwijs te kunnen helpen. Natuurlijk is het leuk voor ieder kind om in een spel van alles te leren.

20160222_191506_resized

Leerzame spelletjes

Als je kind ergens moeite mee heeft wil je niets liever dan je kind helpen. Echter is het belangrijk dat dit op een leuke en speelse manier gebeurt. Het aanbod in leerzame spelletjes is enorm. Of het nu gaat om rekenen of taal maakt niet uit. Als voorbereiding op groep 3 hebben we zelf erg leuke leerkoffertjes. Met deze koffertjes kan onze dochter haar vaardigheden ontwikkelen in het schrijven, rekenen en lezen. Een koffertje “Ik leer alles over dieren” is erg leuk voor de kleinere kinderen. Hier in huis zijn ze hem inmiddels ontgroeid maar ze hebben er veel plezier van gehad.

leerzame spelletjes (3)

Je kind pushen om iets te leren heeft geen zin. Tenminste dat is mijn ervaring. Uit mijn eigen jeugd kan ik me herinneren dat ik het vooral frustrerend vond als iets niet lukte. Als ik in mijn jeugd al spelletjes had gehad om mee te leren dan was het een stuk aangenamer geweest. Aangezien er leerspelletjes in allerlei uitvoeringen zijn is er vrijwel altijd een spel te verkrijgen wat past bij de wensen van het kind. Hier in huis zijn ze dol op kwartetten en kaartspelletjes. Hier op aansluitend zijn genoeg leerzame spellen te krijgen.

leerzame spelletjes (1)

Leerzame apps

De meeste kinderen brengen wel aardig wat tijd door op de tablet of pc. Natuurlijk zijn hier heel erg veel leerzame apps te vinden. Het mooiste is dat de meeste gratis zijn. Youri heeft een handige app om de tafeltjes te leren. En onlangs hadden ze op school een topografie toets en ook deze heeft hij goed kunnen leren met behulp van een leuke speelse app. Er worden geregeld spelletjes gedaan voor de fun. Nu echter beleefde hij veel plezier aan het leren. Geen saaie sommen op papier maar lekker een spel op de tablet.

Ken jij nog leerzame spelletjes?

 

 

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *