Low-budget pakjesavond vieren

Nu de Goedheiligman en zijn pieten in ons land zijn is het voor de kinderen feest. Wat zou er in mijn schoen zitten? Wat krijg ik op pakjesavond. Dat het niet overal feest is, is voor kinderen nog moeilijk te begrijpen. Voor veel ouders is die decembermaand niet eentje van vreugde en feest, maar een vraag hoe in hemelsnaam de eindjes aan elkaar geknoopt moeten worden. Low-budget pakjesavond vieren is een mogelijkheid maar vergt wel een beetje creativiteit.

De cadeautjes

Pakjesavond draait voor de kinderen natuurlijk om de pakjes. Maar hoe kom je voor een klein bedrag aan een paar leuke cadeautjes? Onze tips:

  • Kijk eens op marktplaats. Vaak gaat goed speelgoed voor een klein bedrag weg.
  • Houd Facebook in de gaten. Tegenwoordig zijn er veel pagina`s waar gratis spulletjes op worden aangeboden.
  • Ruil speelgoed. Misschien heeft een buurvrouw wel een zoontje wat 2 jaar ouder is dan jouw zoontje. En wie weet is haar dochtertje wel heel erg blij met die ene barbie waar jouw dochter niet meer mee speelt.
  • Stop een aantal cadeautjes in de zak die nodig zijn en die je anders toch aangeschaft had. Denk hierbij aan een nieuwe pyjama, nieuwe sokken of zelfs nieuw ondergoed van bijvoorbeeld Frozen of Spiderman.
  • Koop een pak cakemix. Daar kun je achteraf weer een gezellige middag mee hebben door samen te bakken.

taaitaai 2

De hapjes

Je kunt het natuurlijk zo moeilijk en duur maken als je zelf wil. Waar veel mensen het gourmetstel uit de kast halen, kun je ook samen met de kinderen een dag van te voren de keuken induiken. Maak een grote pan soep en eet daar lekker stokbrood met kruidenboter bij voor je begint met uitpakken.

Tijdens het uitpakken kun je allerlei lekkere dingen op tafel zetten. Wat dacht je van de chocoladekommetjes met fruit of lekkere appelgebakjes? En je kunt natuurlijk ook nog gezellig taaitaaipoppen maken of kiezen voor een gezonde snack.

Heb jij nog tips voor een low-budget pakjesavond?

 

2 gedachten over “Low-budget pakjesavond vieren”

  1. Zelfs ik heb via Mp en fb twee leuke aankopen gedaan. Ik schreef er ook al een blogje over.
    Voor ons hoeft het niet altijd duur en nieuw te zijn.

    Maar zeker voor mensen met een lager inkomen zijn dit goede tips.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *