Magische waterkralen

Bij het Kruidvat kun je regelmatig leuke koopjes doen op het gebied van speelgoed en knutsel-materialen. Zo kwam dochterlief thuis met het verhaal dat een vriendinnetje Beados had. Geen idee wat dat waren, maar het bleken kraaltjes te zijn die met behulp van wat water aan elkaar bleven plakken. Bij het Kruidvat kwam ik een soortgelijk pakketje tegen. De Magische Waterkralen.

Wat zit er in het pakket?

Het pakketje was slechts €4,99. Een leuk prijsje dus. In het pakket zit het volgende:

  • Een pincet
  • Een bordje waar je de kralen op kunt leggen
  • Een sprayflesje voor water
  • 8 voorbeelden
  • 500 kraaltjes in verschillende kleuren

Hoe werkt het?

Eigenlijk is het vrij simpel. Je kiest een figuurtje uit de voorbeelden. Zo heb je bijvoorbeeld een eenhoorn, een kabouter, een auto met aanhanger, een rupsje, een hartje en ga zo maar door. Dit kun je vastklikken onder het bordje/houder. Vervolgens maak je het figuurtje na. Helemaal klaar? Spray er dan met het sprayflesje wat water overheen. Hoe meer water, hoe langer de droogtijd, maar gemiddeld duurt het een minuut of 20 voor het droog is.

Wat vinden we ervan?

Voor deze prijs heb je een leuk cadeautje. Het werkt vrij eenvoudig en is een stuk veiliger dan bijvoorbeeld de strijkkralen. Er komen geen gevaarlijke of warme voorwerpen aan te pas dus de kinderen kunnen dit helemaal zelf doen. Er staat op de verpakking dat het voor kinderen van 3 jaar en ouder is, maar ik vind kinderen van 3 toch nog een beetje klein. Ik zou het eerder adviseren voor kinderen vanaf een jaar of 6.

Als ze eenmaal af zijn vraag ik me wel af wat je er mee moet. Een figuurtje wat je gemaakt hebt van strijkkralen kun je bijvoorbeeld nog als sleutelhanger gebruiken, maar door deze waterkralen kun je geen ringetje meer steken. Uiteindelijk besloot ik er kaarten mee te maken. Zo heb je op een vrij eenvoudige manier toch een leuke verjaardagskaart voor ( en door ) kinderen.

Wat zou jij met deze waterkralen doen?

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.