Naar de boekwinkel

Onze lieve meid zit inmiddels in groep 3. Een van de belangrijkste dingen die ze dit jaar leren zijn lezen en schrijven. Beide heb je als basis voor de rest van je leven nodig. Je hebt in een eerdere blog kunnen lezen hoe we voor onze zoon de boeken van Geronimo Stilton kochten. Onze dochter kreeg ook de kans in de boekwinkel om wat leuks uit te zoeken. 

De kleine tovenaar

In 2015 heb je kunnen lezen dat we een kijkje gingen nemen bij de opening van de Kleine Tovenaar. Op het moment dat we besluiten om eens lekker te gaan neuzen in een leuke boekwinkel, dan gaan we vanzelf hiernaartoe. Er hangt een heerlijke knusse sfeer en er is meer dan voldoende gelegenheid om een lekker plekje te zoeken en door de leuke boeken te zoeken naar die ene parel. Deze keer ging het niet anders. Na even neuzen en wat boeken te hebben verzameld is het tijd om te gaan elimineren.

1, 2 of toch meer boeken

De “normale” AVI boeken zijn ons wel bekend. De kleine dunne boekjes waarop het niveau vermeld staan. Na wat snuffelen en een tip van de vriendelijke verkoopster landen we met een leuke selectie aan tafel. De jongedame mocht van ieder een paar zinnetjes lezen en vervolgens kiezen welke ze de leukste vond. Ieder kind vindt grapjes en mopjes wel leuk. Laat deze er nu net op AVI niveau 3 ertussen zitten. Keuze gemaakt, nummer 1 in the pocket.

Uiteindelijk bleken er 3 boeken te zijn die ze wel erg leuk vond om te lezen. Persoonlijk vond ik het leuk dat er boeken bijzaten die op verschillende niveau’s opgebouwd werden. Deze 2 boeken moesten dan ook mee naar huis. Hier zullen we later wat meer over vertellen.

Lezen moet leuk zijn

Het leren lezen is een moetje. Als het dan ook nog leuk kan zijn om te lezen heb je al een streepje voor. Vandaar dat we naar de boekwinkel gingen. Even kijken bij welke boeken haar interesse lagen. Al zittende in de auto begon ze me al meteen voor te lezen. Missie geslaagd. Ze heeft zowieso al interesse in lezen. Hopelijk stimuleert ons bezoekje aan de boekwinkel haar leesmotivatie.

Welke boeken zijn favoriet bij jouw kinderen?

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *