Naar de Kermis

Het kermisseizoen is weer begonnen. Even een rondje in de draaimolen, misschien nog even in de rups. En ja als je er dan toch bent kunnen we meteen even eendjes vangen en met z’n viertjes een rondje in de achtbaan. Na een uurtje of 2 plezier te hebben gehad kom je vrij snel tot de ontdekking dat een dagje dierentuin of pretpark ongeveer net zoveel geld kost. 3 uur later zit je een hoop plezier en met een bloedende portemonnee rijker thuis op de bank te bedenken waar het geld allemaal is gebleven. Dit jaar gingen we met een andere aanpak naar de kermis.

naar de kermis (2)

Verleden jaar waren we even 2 uurtjes op de kermis in Roermond. De kinderen en wijzelf hebben erg veel plezier gehad. Een ritje in de rups lopen vaker uit tot uiteindelijk 4 rondjes per persoon. De kermis mensen weten goed dat als de broer de pluizebol van de bal trekt dat het kleine zusje dan nog een kaartje krijgt. Natuurlijk had Youri dus de mazzel de pluim 3x te vangen. En papa en mama maar kaartjes kopen. En je kunt het ze niet eens kwalijk nemen. We moeten uiteindelijk allemaal ons geld verdienen. In totaal waren we een kleine €80,00 kwijt.

naar de kermis (3)

Dit jaar besloten we het anders te doen. De kinderen krijgen ieder jaar van de opa’s en oma’s kermisgeld. Voor de allereerste keer hebben wij hun ook wat geld in een portemonnee gedaan. Gewapend met ieder €30,00 op zak gingen we de kermis op. Waar papa en mama vaker 3 of 5 kaartjes pakken omdat het in de regel goedkoper is pakte de kids het anders aan. Na eerst een rondje over de kermis gemaakt te hebben gingen ze bewust kijken waar ze echt in wilde. Ze wisten OP=OP. Alleen Kyra besloot meteen in het begin 3 rondjes op de pony te gaan. Uiteindelijk hebben de kinderen zich ruim 3 uur op de kermis vermaakt en hadden ze zelf ieder nog een klein beetje geld over.

naar de kermis (4)

Het ideale is dat je op deze manier met een budget de kermis opgaat. De verleiding om dan te snel teveel uit te geven is dan weg. Als je de kermismensen vraagt waarom het allemaal zo duur is krijg je steevast hetzelfde antwoord. De gemeentes vragen zoveel standgeld dat de attracties wel duur moeten worden, anders verdienen ze niets. Zonde dat door deze aanpak van de gemeentes langzaam de kermissen uit het straatbeeld zullen gaan verdwijnen. Dood en dood zonde.

Heb jij goede herinneringen aan de kermis?

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.