Nationaal Museum voor Militaire Geschiedenis

Waarschijnlijk hebben jullie al vakantie geboekt of willen jullie gaan boeken. Daarom zullen jullie regelmatig vakantie ideeën van ons gaan tegenkomen. Plekjes waar wij zijn geweest en wat we graag met jullie willen delen. Wie weet brengen we jullie op ideeën. In 2014 zijn we een midweekje naar camping Birkelt in Luxemburg geweest. Op de heenweg zagen we aan de kant van de weg een klein museum liggen, het Nationaal Museum voor Militaire Geschiedenis. Dat moesten we in gedachten houden voor de terugweg. Misschien leuk om met de kinderen te gaan kijken. Hoe het is bevallen? Dat zal ik je vertellen.

militair museum Diekirch

Nationaal Museum Voor Militaire Geschiedenis

Na een paar heerlijke dagen was het tijd voor vertrek. Het zonnetje scheen en het was zonde om al naar huis te gaan. We besloten het museum te gaan bezoeken wat we op de heenweg hadden gezien. “Misschien leuk om maximaal een uurtje rond te kijken”. Nou een uurtje was het zeker. Vermenigvuldig het met 3 en dan weet je hoelang we binnen zijn geweest. Als je het van de buitenkant bekeek leek het erg klein. Eenmaal binnen treed je meteen een andere wereld in. Aan de kassa kon je als volwassene een audio tour volgen. Voor de kinderen had dit geen zin want de taal was Duits of Engels, dat verstaan ze nog niet. Overal waren kamertjes en hoekjes met de settings uit de oorlog nagebootst. Met de audio tour kreeg je hier de informatie verteld.

Militair Museum Diekirch2

Het museum geeft een goed beeld van de omstandigheden waaraan de bewoners werden bloot gesteld tijdens het nazi-bewind. Je krijgt zo echt een rondleiding door deze periode en het is zeer zeker de moeite waard. Voor de kinderen ging een wereld open en ze vonden het reuze interessant. Uiteindelijk zijn we ruim 3 uur binnen geweest en raakten niet uitgekeken. Zo klein als het van buiten leek zo groot bleek het uiteindelijk te zijn.

Militair Museum Diekirch5

Achterin bleek nog een grote hal te zijn met allerlei diverse voertuigen. Na een paar uur voldoende gezien en gehoord te hebben was het tijd om te gaan. Nu hebben we het er nog vaker over. Het was een mooie afsluiting van een mooie vakantie.

Gegevens

Nationaal Museum voor Militaire Geschiedenis
10, Bamertal L-9209 Diekirch Luxemburg

Entree Volwassenen: €5,00

Kinderen tot 10 jaar zijn gratis

Let op. Er zijn binnen de nodige trappen en daardoor is dit museum niet volledig toegankelijk voor mensen in een rolstoel.

Kende jij dit museum al?

Militair Museum Diekirch1

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.