No budget Swap met Mary-Lou

Tegenwoordig is swappen erg hot onder de meiden en dames. Er zijn verschillende Facebook-groepen opgericht en daar kun je jezelf met enige regelmaat inschrijven op zo`n swap. Ook zijn er bloggers die dit soort dingen organiseren. Vaak zit er een bepaald budget of thema aan vast. Ik vind het hartstikke leuk om met zo`n swap mee te doen. Wat is er nou leuker dan een doos vol cadeautjes te krijgen die speciaal voor jou zijn uitgezocht? Aan de andere kant: Ik vind het hartstikke leuk om een pakket samen te stellen voor iemand. Onlangs had ik de No Budget Swap met Mary-Lou.

Wat is de No Budget Swap?

Bij de No Budget Swap is het de bedoeling dat je zonder budget ( op de verzendkosten na ) een pakket samenstelt. Het mag je dus niks kosten. De achterliggende gedachte hierbij was dat mensen vaak al voldoende spullen thuis hebben liggen waar niks mee gedaan wordt. Op deze manier geef je de spullen een tweede leven bij een ander.

Wie is Mary-Lou?

Mary-Lou is ook een bloggende mama. Ze heeft haar handen vol met een drukke baan en haar 3 kinderen. Haar jongste is van januari en scheelt daarom niet zoveel in leeftijd met mijn jongste die een kleine 3 maanden ouder is. Mary-Lou schrijft op haar blog over de dingen die ze meemaakt met haar gezin. Wat onderscheidend is op haar website is de rubriek Draag-Dinsdag. In deze rubriek vertelt ze alles over het dragen van je kindje in draagzakken en draagdoeken.

Ik durfde mijn twee oudste kinderen niet te vervoeren in draagdoeken of draagzakken. Ik was veel te bang dat ze er aan de onderkant uit zouden vallen. Achteraf heb ik er ontzettende spijt van want mijn jongste draag ik al vanaf het begin met heel veel plezier. Ik vind het dan ook juist leuk om bij Mary-Lou te lezen over het dragen en de verschillende draagzakken en draagdoeken die er zijn.

Onlangs heeft ze de draagmijlpaalkaarten gelanceerd. Een bijzonder idee, want overal zijn mijlpaalkaarten voor behalve voor het dragen. Voor mij komen ze een half jaartje te laat maar ik vind ze wel erg leuk!

De swap

Als twee drukke moeders van 3 kinderen met allerlei ditjes en datjes die tussendoor komen liet de swap even op zich wachten. En toen die eenmaal verstuurd was, liet het blogje op zich wachten. Maar uiteindelijk is alles goed gekomen en kunnen we nu toch eindelijk laten zien wat voor leuke dingen we allemaal gekregen hebben.

Het uitpakken is dan altijd het leukste, gezellig met de kinderen rond de tafel. Want ja, ook die zijn nieuwsgierig of er een pakje voor hun bij zit. Swappen is daarom voor hun ook leuk om mee te maken. Om de beurt een pakje uitpakken, kijken wat de ander heeft gekregen. Het voelt een beetje als Sinterklaasavond.

Lachen, gieren en brullen

Er zat van alles in het pakket. Een tijdschrift, heerlijke producten voor tijdens en na het douchen, een spelletje voor de kinderen waardoor ze de tafeltjes van 1 tot en met 10 kunnen oefenen ( ideaal want daar zijn ze momenteel druk mee bezig ) maar ook thee, chocolade en een filmpje.

De kinderen lagen helemaal in een deuk vanwege een te gekke zonnebril met snor en deze is dus ook al regelmatig in het gebruik. Niet alleen door mijn kinderen, maar ook vriendjes en vriendinnetjes die hier over de vloer komen vinden deze bril geweldig.

Wat ook voor hilarische momenten zorgde was het FingerFootball spel. Met nep-tattoo`s kun je op je handen en vingers een voetbalshirtje en benen plakken om vervolgens achter een papieren voetballetje aan te ‘rennen’. Het doel is natuurlijk om de bal in de goal te krijgen.

Lezen is belangrijk

Mary-Lou deelt mijn mening dat lezen belangrijk is en voor iedereen toegankelijk moet zijn. We kregen een aantal leuke leesboekjes, waaronder het boek Foeksia de Heks van Paul van Loon. Daarnaast had ze er nog een sticker van het Kinderzwerfboek bij gedaan. Zo konden we het boek laten zwerven als we het uit hadden. ( Of een ander boek laten zwerven natuurlijk )

Wij waren erg blij met onze cadeautjes en hopen dat Mary-Lou en haar gezinnetje de cadeautjes die wij stuurden ook erg leuk vonden.

Doe jij ook wel eens mee met een swap?

 

Eén antwoord op “No budget Swap met Mary-Lou”

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *