Oefening baart vlecht

Van kleins af aan heeft onze dochter al mooie lange blonde lokken.  Ze was altijd een enorme Elsa fan Al gauw komt dan de vraag: Mama, kun jij bij mij een Elsa vlecht maken? HELP. Met een paar voorbeelden online en het bekijken van enkele filmpjes komt de tijd om zelf aan de slag te gaan. Maar uiteindelijk blijkt… Oefening baart vlecht.

Geduld

Dat is dan meteen mijn zwakke plek. Aan geduld ontbreekt het mij nog wel eens. Gelukkig vind mijn dochter het heerlijk als er aan haar haren wordt gefreubeld. Geloof me, hoe duidelijk de filmpjes online ook zijn: de eerste vlechten leverden voor mijn dochter een wauw op en mij een hoop stress en zenuwen. Tot 5 keer toe opnieuw beginnen want er zit een plukje verkeerd. Ja ik weet het. Waar een mens zich al niet druk om kan maken.

Oefening baart vlecht

Na een paar dagen trouw iedere ochtend vlechten kreeg ik al gauw de smaak te pakken. Als je maar vaak genoeg dezelfde vlecht maakt ben je zo klaar. Zoals ik al zei: Oefening baart vlecht. 😉 Na verloop van tijd had ik er zoveel plezier aan dat we eens een keer iets anders gingen proberen. Als je de basis eenmaal beheerst en deze vlot verloopt gaat er een wereld voor je open.

Strakkere vlecht

Waar de vlechten in het begin erg los zaten lukte het na verloop van tijd steeds beter om een strakkere vlecht te maken. In het begin was het erg frustrerend,  na al die moeite was er na een paar uur niets meer van te zien. Een strakke vlecht maken vond ik lastig, ik was bang om haar een complete face-lift te geven. Oefening baart vlecht dus na een beetje oefenen en ervaring ging ook dit steeds beter. Gelukkig is onze dochter een rustige slaper. Ideaal, vaak genoeg wordt ze wakker met haren die nog hetzelfde zitten als toen ze naar bed ging. Is dat even makkelijk.

Ben jij een beetje goed met vlechten?

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *