Oertijdmuseum

Jaren geleden hebben wij het Oertijdmuseum in Boxtel bezocht. De kinderen waren destijds nog klein, slechts 5 en 2 jaar oud, maar al helemaal gek van Dino`s. En dat zijn ze nu nog, vooral Damiën. Sterker nog: toen ik foto`s aan het uitzoeken was vertelde hij me dat hij graag nog een keer terug zou gaan.

Het Oertijdmuseum

In het Oertijdmuseum vind je informatie over de Oertijd. Dino`s die leefden, planten die groeiden, dit museum heeft het allemaal en is daarmee het grootste geologische museum van ons land. Er staan grote skeletten en dat is natuurlijk hartstikke indrukwekkend voor kinderen. Naast het binnengedeelte is er ook een buitengedeelte waar je grote dinobeelden kunt bewonderen. Op de kaartjes die erbij staan vind je meer informatie over de desbetreffende dino. En wat natuurlijk niet kan ontbreken is een speeltuintje voor de kinderen.

dinosaurusmuseum

Bij het museum is een klein restaurantje waar je terecht kunt voor bijvoorbeeld belegde broodjes, soep en tosti`s. Ook kunnen kinderen hun kinderfeestje organiseren bij het museum.

Wat vonden wij ervan?

Zoals eerder gezegd vond Damiën dat we het museum nog maar eens een keer moesten gaan bezoeken. De foto`s die we samen bekeken lieten zijn oogjes weer glinsteren. Hij is nog steeds helemaal gek van dinosaurussen en weet er ook een flink aantal bij naam te noemen. Destijds bezochten wij het museum dus met een 5-jarige en een 2-jarige. Ze vonden het erg leuk om er rond te lopen en naar de dino`s te kijken. Ook het speeltuintje en buiten de grote dinobeelden vonden ze erg leuk.

Oertijdmuseum1

Nu zijn ze natuurlijk een stuk ouder en kan Damiën lezen. Ik denk dat we dan ook meer tijd kwijt zijn en dat ze echt bezig zijn met de verschillende soorten dino`s en het lezen van de bordjes zodat ze meer te weten komen over deze machtige beesten.

Gegevens:

Het Oertijdmuseum
Bosscheweg 80
5283 WB Boxtel

Entree: Volwassenen €9
Kinderen €6

Rolstoelvriendelijk: Ja

Heb jij het Oertijdmuseum al eens bezocht?

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *