Ontbijt op bed

Papa’s en kinderen opgelet. 8 Mei is het alweer moederdag. De dag om moeder lekker in het zonnetje te zetten. Het mooiste is nog wel dat het leukste cadeau vrijwel niets kost. Geen bloed, zweet en tranen en moedeloos struinen door de stad. Gewoon simpel maar oh zo leuk en gewaardeerd.

Natuurlijk wordt er hier in huis van alles aan Moederdag gedaan. Op school gaan de kinderen aan de slag met leuke knutselwerkjes of leren ze een versje. Nog even snel naar de winkel een cadeautje halen en dan is alles geregeld toch??? Hier in huis maken ze mij het meest gelukkig met een ontbijtje op bed. Lekkere broodjes, een heerlijk sapje, stukje fruit en misschien nog wel een gekookt ei. Niets mooier om deze bijzondere zondagochtend te beginnen. Een cadeau is dan voor mij bijzaak. Laat mij maar lekker genieten van de werkjes van de kinderen. Ze hebben al moeite gedaan voor een lekker ontbijt, en dat is voor mij oneindig veel meer waard.

ontbijt

Moederdag is een dag om in de watten gelegd te worden en om te voelen dat je geliefd bent. Even zorgen voor iemand die normaal zelf deze taak vervuld. Dit is tevens een van de weinige weekenden dat manlief vrijwillig vroeg uit de veren komt. De kinderen verzorgen wel vaker een ontbijt met boterhammen. Als er echter een oven om de hoek komt kijken hebben ze natuurlijk hulp nodig.

Alle mama’s kennen wel het moment dat je de kinderen hoort rommelen om zich klaar te maken. Je kunt dan wel al raden wat er in de planning staat. De opgewonden en blije stemmetjes. Ssssst zachtjes doen, mama niet wakker maken. Vervolgens een hoop gerommel op de trap en snel proberen niet te lachen en doen alsof je slaapt. Uitslapen is er niet bij maar de vreugde des te meer. Dus kindjes en hulpjes…. het zijn de kleine dingen die het doen.

Wat vind jij het mooiste moment van Moederdag?

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.