Op naar kerstavond!

Welk kind heeft er nou geen zin in? Knutselen voor kerst! Vaak kun je in een handomdraai de leukste, mooiste en kleurigste creaties maken zonder al te veel hulp van papa of mama. Dus terwijl de kinderen druk bezig zijn, heb jij je handen vrij in de keuken. Om de gourmet voor te bereiden, om iets lekkers te bakken voor vanavond of om gewoon de laatste puntjes op de i te zetten. Op naar kerstavond!

Knutselen

Afgelopen week kon je al een aantal leuke knutsels voorbij zien komen. Zo kun je een mooi kunstwerk maken met de Edding porseleinstiften ( op de valreep dat persoonlijke cadeau voor opa en oma ) De stiften kun je trouwens op verschillende plekken kopen, Nancy kocht ze destijds voor €4,95 bij de Xenos.

Ook kun je aan de slag gaan om een kerstster te maken met de kinderen. De kleuren kun je natuurlijk geheel aanpassen aan je eigen smaak. Ook een kerstboom knutselen is zo gebeurd en ziet extra feestelijk uit op tafel. Wil je liever gebruik maken van schattige dieren, kijk dan eens op de site van Blijmakertjes.

kerstster

Bakken

Ook op de laatste dag kun je nog volop aan het bakken gaan. Kerstkoekjes maken met de kinderen bijvoorbeeld. Maar je kunt bijvoorbeeld ook een variatie maken op de regenboogtaart. Gebruik dan alleen rode en groene kleurstof om het in de kerstkleuren te houden.

Je kunt ook nog even met de kinderen de keuken induiken en lekkere prinsessencupcakes of heerlijke muffins maken. Succes gegarandeerd!

Voor de avond

Hoe vullen jullie de avond in? Dit jaar doen wij voor het eerst surprise met onze familie. Het makkelijkste is dan om allerlei lekkere hapjes op tafel te zetten. Met deze handige hapjes kunnen de kinderen je goed helpen, ze zijn zo gemaakt en hoeven niet al te lang in de oven. Ook wraps met bijvoorbeeld gerookte zalm en kruidenkaas doen het goed op tafel.

Fijne en gezellige dag vandaag!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *