Op vakantie naar Oostenrijk

Als je het over wintervakanties hebt, denken veel mensen aan wintersport in Oostenrijk. Als je het over zomervakanties hebt dan blijkt dat veel mensen direct denken aan zon, zee en strand. De reizen gaan dan naar Frankrijk, Spanje of Italië. Maar wist je dat je in de zomer ook prima op vakantie naar Oostenrijk kunt gaan met kinderen?

hexenwasser

Wilder Kaiser

In het Tiroolse vakantiegebied Wilder Kaiser is werkelijk van alles te beleven. Wist jij dat dit gebied als eerste het Oostenrijkse wandelkeurmerk kreeg? Er zijn verschillende gezellige dorpjes in dit prachtige gebied en je kunt er wekelijks gratis deelnemen aan mooie wandeltochten en gezellige gezinsactiviteiten.

In de zomer is er een speciaal programma voor gezinnen met wel 20 activiteiten die in het teken staan van natuur en kind. Daarnaast zijn er ook verschillende mogelijkheden om te zwemmen. Je hebt namelijk een overdekt zwembad, maar ook verschillende meren waar je gewoon in kunt zwemmen. Zeker met de warmere temperaturen in de zomerperiode een welkome afwisseling.

De berg op!

Bovenop een Oostenrijkse berg staan is niet iets wat alleen in de winter kan. Ook in de zomer kun je genieten van het prachtige uitzicht vanaf de top van de berg. Er zijn namelijk skiliften geopend gedurende de zomerperiode. Zo kun je bijvoorbeeld naar Ellmi`s Toverwereld op ruim 1500 meter hoogte. Hier krijgen kinderen een schatkaart en is het de bedoeling dat de kinderen verschillende opdrachten voltooien.

Ook beleveniswereld Hexenwasser is een aanrader voor de kinderen. Oostenrijks langste blote voetenpad stuurt je over gras, schors, stenen en water. Onderweg geven heksen en tovenaars instructies en kun jij je eigen persoonlijke herinnering aan jouw dag in Hexenwasser maken.

Op de website van Wilder Kaiser kun je meer informatie vinden over alles wat er in de zomer te beleven is in dit gebied. Mocht je hier op vakantie gaan, dan hoef jij je in elk geval geen moment te vervelen.

Ben jij wel eens op zomervakantie in Oostenrijk geweest?

2 antwoorden op “Op vakantie naar Oostenrijk”

  1. Wij gaan dit jaar voor de 4e keer een paar dagen naar Oostenrijk. We gaan naar het in Tiroolse Pfunds. Heerlijk genieten van de natuur en de gastvrijheid van de Oostenrijkse mensen. We kijken er ieder jaar weer naar uit.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *