Paardrijden

Iets meer dan een jaar geleden hebben jullie kunnen lezen dat mijn zoon voor de eerste keer naar paardrijles ging. Inmiddels zijn we een hele tijd verder en wil ik graag met jullie delen hoe we er nu voorstaan met paardrijden. Het afgelopen jaar is er op paardengebied van alles  gebeurt. Hieronder een kleine greep uit zijn eerste jaar.

Het begin

Tegen de principes van mijn man in had onze zoon in september 2016 zijn allereerste rijles. Het was bij mij al bekend dat hij zich op het paard als een vis in het water voelde. Aangezien hij een vrolijke en open persoonlijkheid is maakte hij al snel goede contacten op de manege. Iedere week werd er volop voor en na de rijles geborsteld en voor de paarden gezorgd. Op een manege scoor je op deze manier punten. Niet alleen maar rijden en hup het paard de stal in….. ook na het rijden hebben ze wat zorg nodig.

Paardrijden

Nog steeds is hij niet van de manege af te krijgen. Iedere week gaat hij met een glimlach. Inmiddels heeft hij al de nodige werkweken borstelen erop zitten. Alleen al tijdens het leasen was hij een week lang een kleine 30 uur op de manege waarvan ruim de helft werd besteed aan het verzorgen van het paard. Mij hoor je niet klagen. Het is heerlijk om te zien dat iemand een hobby/ sport uitoefent waar hij/ zij helemaal in de nopjes is. Het feit dat ikzelf ook een paardenliefhebber ben scheelt wel een hoop natuurlijk.

Wedstrijden

Op de manege worden een 5-tal keer per jaar concours gehouden. Deze hebben een paar leuke prijzen en rozetten opgeleverd. Op zijn kamer hangt een heus magneetbord waaraan alle rozetten hangen met van ieder concours een foto. Na de eerste deelname werden we gewezen op het ruiterpaspoort. Hierin worden alle scores etc bijgehouden en hiermee kunnen we gebruik maken van verschillende kortingen. Mochten jullie hier meer over willen weten dan kom ik hier graag een keertje op terug.

Mallorca

Een van de mooiste ritten die we samen hebben gemaakt was op Mallorca,  Enkele jaren eerder had ikzelf al een rit gemaakt bij Rancho Bonanza. In dat jaar maakte ik een rit op Eco. Erg leuk om te zien dat dit jaar mijn zoon op hetzelfde paard reed. Ik kreeg Nico toegewezen. een hele brave en mooie vos. Met deze paarden hebben we een ochtendrit van ruim 2 uur gemaakt. We hadden ervoor gekozen om alleen te stappen en te draven. De duinen waren geweldig mooi om te paardrijden.

De begeidster wist ons vanalles over het landschap te vertellen. Vervolgens ging de rit verder geleidelijk omhoog. Via een dal tussen 2 bergen hadden we een geweldig uitzicht naar Cala Mesquida en Cala Ratjada. Deze ervaring zullen we nooit meer vergeten. Helaas was ik te zeer aan het genieten om een foto te maken. Hadden we toch maar de actie camera mee moeten nemen. Op het einde hebben we toch nog even een lekkere galop gedaan.

Welke hobby beoefent jullie kind? En hoeveel tijd zijn jullie hier wekelijks aan kwijt?

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *