Paardrijden

Je kunt wel zeggen dat paarden binnen onze familie in het bloed zitten. Zelf ben ik op een leeftijd van een jaartje of 8 begonnen met paardrijden. Niet zo apart als je bedenkt dat de meerderheid van de meiden een liefde voor paarden heeft. Binnen mijn eigen familie ben ik niet de enige met een voorliefde voor paarden. Veel van mijn nichtjes/tantes etc. hebben paardgereden. Binnen mijn eigen gezin is deze fakkel ook doorgegeven. Na jaren vragen om op paardrijden te mogen ging deze wens onlangs in vervulling.

Youri

Ponyrijden

In het dorp kon je om de hoek wekelijks ponyrijden. Niet op een manege maar gewoon achter in de wei of een rondje door het dorp of de velden. Voor €10,00 kreeg je voor een uurtje een pony mee. Hier kwamen de kinderen dan ook vrij geregeld en dan vooral met opa en oma. Met een leeftijd van 3 jaar leek het mij verstandig om toch maar al een paardrijcap te kopen voor Youri. Er werd wel gezegd dat de pony’s lief waren maar toch….. het is en blijft een dier. Na enkele jaren ging het ponyrijden helaas over omdat ze ermee gingen stoppen en de pony’s werden verkocht.

 Ponyrijden in Reuver

Eerder hebben jullie al kunnen lezen dat we enkele keren zijn gaan ponyrijden in Reuver. Dit is een beetje hetzelfde principe als bij ons in het dorp. Je huurt een pony en kunt samen met je kind een halfuurtje of een uurtje op pad. De routes die ze aanbieden passen perfect binnen deze tijd. Voor ons wel een klein stukje rijden met de auto maar dat doe ik met alle liefde als de kinderen het naar hun zin hebben.

paardrijden (3)

Manege Venhof

Na een wandeling in het bos waren we even bij de manege wat gaan eten en drinken. Het gesprek paardrijden was er een die manlief en ikzelf al eerder hadden gevoerd. Paardrijden is niets en al helemaal niet voor jongens. Wel apart dat het dan juist in de topsport de mannen zijn die in de meerderheid zijn. Voetbal is toch ook niet meer alleen voor jongens? Youri is namelijk de paardenliefhebber bij ons thuis. Kyra ook wel maar die is nog te jong. Dan maar een beetje eigenwijs en toch een afspraak gemaakt.

paardrijden (4)

Eerste rijles

Helemaal blij zijn we naar de manege gegaan. In de stal stond een mooie maar vooral lieve haflinger op Youri te wachten. Stokmaatje 1.37 schat ik zo. De eerste rijlessen worden gedaan aan de longeerlijn. Zo kunnen ze kijken of je een goede zit hebt en kun jij even wennen aan het gevoel op het paard en de basis onder de knie krijgen. Aangezien het goed ging mocht hij na een kleine 20 minuten even losrijden. Na een halfuurtje rijden zat het erop. Het ging top al zeg ik het zelf. De vraag hoe het was hoefde ik niet te stellen want zijn gezicht sprak boekdelen. Youri vond het geweldig en heeft er inmiddels een aantal lessen op zitten.

Wat vind jij van paardrijden? Heb jij het vroeger ook veel gedaan? Of is jouw kind er ook zo gek op nu?

paardrijden (7)

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *