Paaschocolade maken

Chocolade is overal te kopen in verschillende vormen en maten. Vorig jaar besloot ik dat ik graag witte paaschocolade wilde hebben voor Kyra. Ze is hier namelijk gek op. Het viel me daardoor meteen op dat het niet makkelijk is om witte vormpjes te vinden. Bij de Xenos kocht ik een paar siliconen bakvormen in paassfeer en besloot zelf om paaschocolade te gaan maken. Makkelijk en voordelig dus.

paaschocolade maken (1)

Verleden jaar heb ik voor het maken van de vormen de chocoladeletters gebruikt die de Sint had gebracht. Dit jaar is alles op dus moeten we even naar de winkel om wat (low-budget) chocolade te kopen. Om het een beetje extra te geven nemen we meteen wat hazelnootjes mee. Je kunt de paaschocolade massief maken of hol van binnen. Als je hem massief wil maken doe je niet meer dan de chocolade au bain-marie te smelten en in de vormpjes te gieten. Als je het vervolgens een uurtje in de koelkast laat staan is het 100% uitgehard en kun je ze uit de vormen halen.

paaschocolade maken (4)

Natuurlijk kun je ook holle vormen maken. Dit kost iets meer tijd. Hierbij strijk je met een kwastje een laagje chocolade  in de siliconenvorm en zet je hem 10 minuten in de koelkast. Dit doe je vervolgens 3 keer. Als je vervolgens de randjes gladmaakt kun je de vormen met een beetje warme chocolade aan elkaar plakken. Natuurlijk moet dit dan ook drogen. Zelf vond ik het wel een leuk idee om de holle eieren te gaan vullen met wat snoepjes. Helaas waren mijn paasvormen te klein voor een mooi resultaat. De eieren werden te kwetsbaar. Toch wil ik het nog een keer gaan proberen met een grotere eivorm.

paaschocolade maken (3)

Op You-tube zijn verschillende filmpjes te vinden voor het maken van je eigen eieren. De feestdagen kosten al gauw genoeg een bom geld. Op deze manier kun je het een beetje goedkoper maken. En daarbij is het natuurlijk onwijs leuk om je kinderen blij te zien met iets wat je zelf hebt gemaakt.

Heb jij wel eens zelf chocoladefiguurtjes gemaakt?

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *