Pepernoten en kerstballen?

Je kunt er niet meer omheen. Het is inmiddels al oktober en de winkels liggen afgeladen vol met de december artikelen. De supermarkten gooien je de pepernoten en de chocolade om de oren en de tuincentra zijn al klaar voor de kerst. Pepernoten en kerstballen en dat al in oktober.

Sinterklaas

Al een paar weken wordt hier dagelijks wel iets gezegd over Sinterklaas en zwarte piet. Het gaat dan niet om de pieten discussie. Nee want Sinterklaas komt bijna naar Nederland. Na enkele keren uitgelegd te hebben dat dit toch nog echt een hele tijd duurt heb ik het maar opgegeven. We hebben in ieder geval wel bereikt dat er wordt gesnapt dat we geen pepernoten gaan kopen. Deze neemt de Sint zelf mee. Zou zonde zijn als we in december al pepernoot moe zijn. Begrijp me niet verkeerd, ik hou van 5 december en kijk er echt naar uit. De hoopvolle gezichtjes van de kinderen als de Sint komt. Ben ik wel lief geweest? Zal ik die mooie pop krijgen? 12 November is het zover, dan maakt de Sint zijn opwachting in Maassluis.

kerst

Magie van Kerst

De tuincentra hier in de buurt zijn al (bijna) klaar met het opbouwen van de kerstshows. Stiekem ga ik er dan vanuit dat dit landelijk het geval zal zijn. Niets zo gezellig als lekker tussen de kerstspullen neuzen en kijken wat we dit jaar willen aanschaffen. Beetje vroeg? Natuurlijk! Aangezien wij zelf wel kerst vieren maar de kinderen slechts een kleinigheidje krijgen leeft dit bij ons in huis nog niet zo. Dit is de feestdag waar de kinderen het niet bezighoud als er al in oktober spullen voor te vinden zijn. Alleen de oogjes van zoonlief beginnen te schitteren bij de mooie verlichte huisjes. Het liefste bouwt hij zijn hele kamer vol met deze huisjes. Misschien dit jaar toch eens in de uitverkoop gaan kijken voor iets leuks.

Hoe vind jij het dat er in september/oktober al spulletjes voor Sinterklaas en kerst te vinden zijn?

2 antwoorden op “Pepernoten en kerstballen?”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *