Pokémon Go

Natuurlijk zijn jullie allemaal op de hoogte van de nieuwste rage onder de kinderen. Alhoewel kinderen? Tieners, jongvolwassenen, ouders ga maar door. De straathoeken staan vol met mensen die de game spelen. Op de Iphone kan Pokémon Go nu officieel ook in Nederland gespeeld worden. Natuurlijk kunnen wij niet achterblijven en heb ik de zware taak op me genomen om dit spel te gaan spelen zodat ik jullie mijn eerlijke mening kan geven.

Pokémon Go

Vrijwel iedereen kent deze nieuwe rage wel. Niet??? Dan heb je de afgelopen dagen onder een steen geleefd. Alhoewel…………. de fanatieke Pokémonjager heeft daar waarschijnlijk ook al gezocht. Met het schaamrood op de wangen moet ik bekennen dat ook hier het virus heeft toegeslagen. Natuurlijk puur voor de wetenschap en de blog (ahum). Het is lang geleden dat de meeste jongeren vrijwillig de straat op gingen om te lopen en fietsen. Met deze ontwikkeling van de Pokémon zijn de straten weer vol met de jeugd. Vroeger (heel lang geleden) keek ik vrijwel elke aflevering van de Pokémon tekenfilm. Als je dan in de wikipedia vind dat Pokémon vanaf 1995 al bijna 30 miljard euro heeft opgeleverd is het niet gek dat ze er een game van hebben gemaakt. Ik ben nu vooral benieuwd of het een hype van lange of korte duur gaat zijn.

PicMonkey Collage

Samen de straat op

Youri is nog veel te jong voor een mobiele telefoon, vinden wij. We hebben hem de game op de tablet gezet. Deze mag hij alleen mee naar buiten nemen als wij er zelf bij zijn. De afgelopen dagen zijn we dan ook geregeld met hem aan de wandel gegaan door het dorp zodat hij het spel kan spelen. Lang leven Wifi spots. Net als de meerderheid van de jeugd houdt hij zich graag bezig met gamen. Nu doet hij het tenminste in de buitenlucht onder het lopen. De bedoeling is dat je Pokémons vangt en gaat trainen. Op verschillende plaatsen in de omgeving vind je zogenaamde Pokéstops. Hier vind je speciale items die je nodig hebt ik het spel. Het meest belangrijke is de Pokébal. Zonder bal kun je niets vangen. Tevens bestaat er ook een gym. Hier kun je met Pokémon vechten. Aangezien er meer dan 200 verschillende Pokémon zijn hoef je je niet te vervelen. Lekker buitenspellen versie 2.0. Ik zou zeggen laat de hype lekker minstens de hele zomer duren.

Pokémon GO

Veiligheid

Veiligheid is nogal een discussiepuntje. Zodra er een Pokémon verschijnt worden alle regels overboord gegooid en nergens meer naar gekeken. Er werd in het verkeer al teveel aandacht aan de telefoon besteed met Whatsapp en Facebook. Nu gaat het nog een stapje verder. De afgelopen dagen is het meermaals voorgekomen dat er gewoon iemand klakkeloos voor de auto staat. Hou de veiligheid altijd als eerste prioriteit. Een Pokémon is leuk maar een ritje naar het ziekenhuis een stuk minder. Vooralsnog wens ik alle Pokémontrainers een fijne en veilige vangst.

Ben jij al in de ban van Pokémon?

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.