Pottery Cool getest

Een tijdje geleden schreven we al over de Pottery Cool. Een pottenbakset speciaal voor kinderen en het zou heel eenvoudig moeten zijn. Het leuke was dat we afgelopen week een Pottery Cool opgestuurd kregen en zo zelf konden ervaren of het geschikt was voor kinderen en de aangegeven leeftijd. Wij hebben dus de Pottery Cool getest en vertellen je graag onze ervaringen.

De Pottery Cool

In de doos zit een Pottery Cool pottenbakstudio, twee mallen, 4 plakken klei apart verpakt ( voldoende voor 6 werkjes ) verf, mesjes/werkmateriaal, een gereedschaphoudertje/sjabloon en een sprayflacon voor water. De adviesleeftijd is 6 jaar en ouder.

Wat er niet bij zit, zijn batterijen. Ik heb eigenlijk altijd de AA-batterijen wel standaard op voorraad. Hier moesten echter 4 dikke 1,5 V batterijen in. Wel even handig om dat in de gaten te houden, mocht je de Pottery Cool in de decembermaand cadeau doen. 😉

potterycool1

Getest

De plakken klei zijn vrij dik. ( 255 gram per stuk ) Dikker dan ik verwacht had. De plastic mal kun je vastklikken op de draaischijf. Daarover trek je de siliconen mal. Je potje kan dus nergens naar toe. De klei moet je behoorlijk vochtig maken om hem goed door je vingers te kunnen laten glijden. In eerste instantie hadden we de klei te droog en daardoor brak hij verschillende keren. Zeker bij de kegelvorm kan dit voorkomen.

We besloten de kegelvorm even links te laten liggen en met de kom-vorm verder te gaan. De klei en onze handen hebben we behoorlijk nat gemaakt. Je moet iets steviger drukken en toen ging het eigenlijk prima. Wel moet je opletten dat de klei niet te dun wordt, dan is het vrij lastig om hem van de mal te krijgen en heb je kans dat hij scheurt.

potterycool2

Damiën is net 10 geworden en vond dit erg leuk om te doen. Het potje/kommetje wat hij wilde maken lukte prima. Nadat hij klaar was heeft hij er nog een streepje over getrokken ter versiering. Daarna hebben we het een kwartiertje laten drogen voordat ik het van de mal heb gehaald. Dat ging wat lastig, maar omdat het een goede dikte had, lukte het wel. Ik denk alleen dat dit voor kinderen niet echt te doen is. Die hebben iets minder geduld. 😉

potterycool3

De Pottery Cool: Ja of nee?

Ik ben van mening dat dit een leuk cadeau is om aan kinderen te geven. Ik vind de adviesleeftijd van 6 jaar iets te jong aangezien je toch best wel wat kracht moet zetten om de klei rondom de vorm te krijgen. Ik zou het eerder aanschaffen voor kinderen van 8 jaar en ouder. Het is wel een idee om het samen met je jongere kind te maken en dan je kindje een dag later lekker te laten schilderen.

Lijkt jou deze manier van pottenbakken leuk?

De Pottery Cool hebben wij opgestuurd gekregen

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.