Quilt maken met Sew Cool

Sew Cool is een leuke, fleurige naaimachine voor meisjes van 6 tot 9 jaar. In het najaar kreeg ik deze opgestuurd en heb ik er een review over geschreven. Daarbij kreeg ik ook een kit ( pakket ) erbij om samen met Daelyn aan de slag te gaan. Een quilt maken met Sew Cool is hartstikke gezellig om met je dochter te doen.

De Sew Cool is veilig in gebruik. De naaldjes zijn goed afgeschermd dus je dochter kan niet met haar vingers bij de naalden komen. Zo worden ongelukjes voorkomen. Doordat wij de quilt in de avond hebben gemaakt zijn de kleuren op de foto`s door het licht van de lamp valer uitgevallen. In werkelijkheid zijn de kleuren echt heel mooi.

quilt

Als eerste leg je de lapjes stof in het patroon wat jij graag wil hebben. Dit patroon vond Daelyn het mooist, dus dit ging het worden. Vervolgens naai je de lapjes aan elkaar vast in rijen van 3.

quilt1

Je kunt elke rij versieren met de bijgeleverde bloemetjes. Ik denk dat ik dit een volgende keer eerst zou doen voordat ik de rijen zou maken. Dat is namelijk makkelijker. Nu was het best lastig om elke bloem afzonderlijk erop te krijgen. Dit heb ik echt zelf moeten doen, Daelyn lukte dit niet zo goed.

quilt-sew-cool1

Nadat je alle lapjes aan elkaar hebt vastgemaakt zet je de roze rand er aan vast. Omdat de deken al een behoorlijke afmeting heeft is dit best lastig voor een meisje van 6. Ook bij dit onderdeel had ze dus hulp nodig. Later kon ze zelf de knoopjes verdelen. Deze heb ik vervolgens vast gezet.

Wat vonden we ervan?

Ik vind de quilt een erg lastig project voor een 6-jarige om alleen te doen omdat het zo groot is. Als je in je achterhoofd houdt dat het een project is wat moeder en dochter samen kunnen doen is het wel weer leuk. Je bent er wel eventjes zoet mee, dit heb je niet op een half uurtje gedaan. We hebben er echt wel een kleine 2 uur op gezeten.

sew-cool-quilt

Als je het totaalplaatje bekijkt dan denk ik dat de quilt een erg leuk project is voor het najaar. Gezellig een beetje keuvelen op een regenachtige zaterdagmiddag met je dochter en ondertussen lekker kopjes thee wegdrinken met wat lekkers erbij. Om vervolgens samen op de bank onder de quilt een filmpje te kijken. 😉

Was jij al bekend met de Sew Cool?

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.