Race naar de maan

We gaan graag met de kinderen naar de bioscoop. Het scheelt dat we zelf ook erg van animatiefilms en tekenfilms houden, dus als er een nieuwe film voor de kinderen uitkomt zijn wij degenen die ze daarop wijzen. Een tijdje geleden heb ik al een bioscoopoverzicht gemaakt, zodat jullie konden zien welke films er dit jaar in de bioscopen gaan draaien. Eentje daarvan is Race naar de maan. Of in het Engels: Capture the flag. Vandaag kun je een review online vinden op onze site.

Waar gaat de film over?

De film gaat over een groepje vrienden, waaronder Mike. Mike is de zoon van een astronaut en komt regelmatig op de basis. Zijn opa was ook astronaut, maar daar hebben ze geen heel goed contact mee, helaas. Mike komt terecht in een spaceshuttle en gaat op reis naar de maan, iets wat niet direct op deze manier in zijn planning lag. Op de maan gebeuren natuurlijk allerlei spannende dingen.

race-naar-de-maan1

Wat vonden wij van de film?

Damiën en Daelyn zijn 9 en 6 jaar oud en vinden het leuk om naar een 3D film te gaan. Wij kozen er dan ook voor om deze film in 3D te bekijken. Het was erg rustig, we waren de enige 4 mensen in de zaal. Ik moet eerlijk bekennen dat ik me afvroeg of deze film wel de moeite waard was. Ik heb er namelijk nog niet zo heel veel reclame over voorbij zien komen.

Race naar de maan is een onverwacht mooie en bijzondere film. Kinderen komen erachter dat grote mensen soms niet met elkaar praten, maar dat er eigenlijk een heleboel verdriet achter schuilt. Het is bijzonder om op de basis van Nasa te zijn. We zien hoe astronauten getraind worden, we zien ze gewichtloos zijn in de ruimte en er wordt verteld over de eerste mens op de maan. Een bijzonder stukje geschiedenis wat iedereen zou moeten weten.

Damiën en ik hebben regelmatig een traantje weg moeten pinken. Het was spannend, het was verdrietig en het was grappig. De makers hebben alles in deze animatiefilm weten te verwerken waardoor het ook voor de volwassenen een genot is om naar te kijken. Heb je nog geen plannen dit weekend ( of straks in de carnavalsvakantie ) dan zou ik je zeker aanraden naar deze film te gaan.

2 antwoorden op “Race naar de maan”

    1. Ik heb animatie altijd erg leuk gevonden, al wil ik wel dat er een beetje verhaal in zit. Naar welk soort film gaat jouw voorkeur dan uit? Is dat liever drama, romantiek, thriller of iets anders?

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *