Red Velvet Cake

Ik had al regelmatig van Red Velvet Cake gehoord, maar nog nooit geproefd of gemaakt. Ik vind het altijd prachtig uitzien en hoor mensen regelmatig met enthousiasme erover praten. Toen ik een tijdje terug op de Margriet Winterfair de stand van de Bakzolder tegenkwam, besloot ik dan ook om een handige Red Velvet Mix mee naar huis te nemen.

Red-velvet-cake

Weinig ingrediënten

Je hebt maar weinig ingrediënten nodig om van deze mix een cake te maken. Wat water, zonnebloemolie, eieren en de mix. Ik vond het wel wat vreemd om olie te gebruiken in een cake. Je zou eerder denken aan melk en boter. Maar goed. Damiën wilde de cake graag maken en dat ging gemakkelijk. Alles in 1 grote kom en 5 minuten mixen op de laagste stand. Een kind kan de was doen.

Red-velvet-cake1

Kauwgom?

Het deeg ziet er een beetje stroperig en plakkerig uit. Een beetje zoals kauwgom en zo valt het ook van de mixer af. In lange slierten. Ik ga er min of meer van uit dat ze bij de Bakzolder wel weten wat ze doen, maar controleer voor de zekerheid toch nog maar eens of we alles wel juist hebben gedaan. Blijkbaar wel en dus gieten we de mix in een grote, ronde bakvorm. Damiën wilde eigenlijk cupcakes maken, maar ik had helaas geen cupcake-vormpjes meer. Een ronde taart dan maar.

Red-velvet-cake3

Decoreren

Ook decoreren zat er niet echt in. Meneertje komt natuurlijk last minute met het idee om iets lekkers te maken en aangezien we volop in een verbouwing zitten, is veel ingepakt of op. Ik vond wel nog een blikje aardbeien vlaaivulling dus we besloten de taart daarmee te vullen. De Bakzolder geeft als suggestie om de taart te vullen met een mousse en dat lijkt me een prima plan voor een volgende keer.

Red-velvet-cake4

De smaak?

De smaak is echt heel erg lekker. Zoals eerder gezegd hebben we nog nooit eerder Red Velvet Cake gegeten, maar hij smaakt echt anders dan een normale cake. We vonden hem erg lekker, ook in combinatie met de vlaaivulling. De cake zelf is erg luchtig en heeft een aparte smaak, dus ik weet zeker dat cupcakes zonder vulling het ook goed zouden doen op een feestje.

Heb jij wel eens Red Velvet Cake gegeten?

Ik kocht deze Red Velvet Cake Mix voor €3,50 bij de Bakzolder.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.