Roosjes van eierdoosjes

Nog een dikke week en dan is het weer Valentijnsdag. De dag die in het teken staat van de liefde. Liefde voor je partner, maar ook de liefde voor je ouders of kinderen. De winkels en supermarkten spelen daar handig op in door producten te verkopen die in het teken staan van deze dag. Natuurlijk kun je ook lekker lowbudget thuis aan de slag. Wat dacht je bijvoorbeeld van een leuke DIY? Wij maakten leuke roosjes van eierdoosjes.

Wat heb je nodig?

  • Een kartonnen eierdoosje
  • Verf
  • Rietjes
  • Een mesje
  • Een schaar

Hoe maak je het?

Eigenlijk is het vrij eenvoudig. Je gebruikt voor deze DIY alleen de onderkant van de eierdoos. De vakjes waar je normaal gesproken de eieren in hebt liggen worden nu de rozen. Knip deze vakjes uit en een beetje bij zodat alle ‘blaadjes’ even groot zijn.

Daarna kunnen de kinderen lekker creatief aan de slag. Laat ze de roosjes in hun favoriete kleur schilderen. Je zou bijvoorbeeld het midden geel kunnen schilderen zodat het lijkt op het midden van de bloem. Jouw roos, jouw creatie. Het karton van de eierdoos droogt vrij snel. Je hoeft dus niet heel lang te wachten om resultaat te zien.

Nadat de ‘bloemen’ gedroogd zijn, maak je er met het mesje een klein gaatje in, in het midden. Hier steek je een ( groen ) rietje doorheen. Dit is de steel. Voor een leuk effect zou je nog blaadjes aan de steel kunnen vastmaken die je zelf gemaakt hebt van een stuk karton.

Variaties

Je kunt natuurlijk verschillende variaties maken. Zo kun je 1 roosje maken en deze aan oma of opa geven, maar je kunt er ook een aantal maken zodat je een bosje hebt. Als je dan ook nog eens met glasverf een glaasje of vaas decoreert heb je helemaal een mooi en persoonlijk cadeau.

Fijne valentijn!

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *