Samen kleuren

Hier in huis heeft Kyra een hoofdbezigheid en dat is tekenen en kleuren. Uit mijn eigen jeugd kan ik me herinneren dat de kleurtjes ook geregeld op tafel kwamen. Er komt echter een moment dat je te “oud” bent om te kleuren. Daar hebben ze tegenwoordig ook al wat op gevonden. Kleuren voor volwassenen. Samen kleuren met de kleine spruit aan de tafel.

Samen kleuren (2)

In “mijn tijd” waren er alleen maar kleurboeken met clowntjes, bloemen etc. Echt spul voor de kleinere kinderen. Op vandaag is dat al weer allemaal achterhaald want de kleurboeken en kleurplaten vliegen je om de oren. Waar het in het verleden echt een bezigheid voor kinderen was is dat op dit moment wel anders. Een of ander genie heeft besloten om kleurplaten voor volwassenen te maken. Dat had een idee van mij moeten zijn. Ka-ching.

Samen kleuren (4)

Samen kleuren

In de winkel kwam ik een kleurboek tegen van Disney Frozen. Hoe tof was dat? Gek op kleuren ben ik niet maar ik hou er wel van om iets samen met de kinderen te doen. Inpakken en wegwezen dus. Thuis zijn we meteen aan de slag gegaan met kleuren. Ieder ons eigen kleurboek, samen lekker aan tafel en even genieten van de rust. Natuurlijk heeft de kleine meid haar eigen mening en is niet te beroerd om haar visie over mijn kleuren met mij te delen. Na wat complimenten over en weer vliegt de tijd voorbij. Echt rustgevend werkt het voor mij niet, maar gezellig is het wel. Zelf vind ik het vooral fijn dat je je eigen jeugdsentiment kunt delen met je kinderen op een volwassen level. Bij de goedkopere winkels (Action, Xenos etc) zijn er voldoende kleurboeken voor volwassenen te vinden

Samen kleuren (5)

Gratis kleurplaten

Online is er ook meer dan genoeg te vinden en te krijgen. Laura schreef al eerder een blog over kleuren voor volwassenen. Hierbij heeft ze enkele links staan naar gratis kleurplaten. Misschien leuk om ook eens te overwegen? Misschien hou je niet echt van kleuren maar vind je het juist wel leuk om het samen met de kinderen te doen. Even een middagje samen rustig aan de tafel.

Wat vind jij van kleuren?

Eén gedachte over “Samen kleuren”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *