Shuffle Cards My Little Pony

Zoals je onlangs kon lezen hebben wij de My Little Pony Vriendschapstour bezocht. Het was erg leuk en aan het einde van de tour kregen de meisjes een leuk tasje met wat My Little Pony spulletjes mee naar huis. Die spulletjes werden natuurlijk uitgebreid bestudeerd. Naast de ketting, snoepjes en het paardje zat er ook een spelletje bij. Shuffle Cards My Little Pony.

Wat zijn Shuffle Cards?

Shuffle Cards zijn er in veel verschillende varianten. Denk dus aan My Little Pony, maar ook aan Transformers, Cluedo of Monopoly. Elke doosje is verkrijgbaar in een leuke, felle kleur en is iets groter dan een pakje kaarten. Handig om mee te nemen op reis of een weekendje weg bijvoorbeeld. In elk doosje zit een uitgebreide beschrijving van het spel. Bovendien kun je een app downloaden om het spel iets extra`s te geven.

Shuffle-cards-my-little-pony

Hoe speel je Shuffle Cards My Little Pony?

Op het doosje staat dat je dit spel kunt spelen met 2 tot 4 personen. Er zijn 6 Pony`s waar je uit kunt kiezen. Speel je met 2 of 3 personen, dan kies je elk 2 Pony`s. Speel je met 4 personen dan kies je elk 1 Pony. Er zijn 3 startkaarten, hier kies je er 1 van uit. Dit is het begin van het spel. Het is de bedoeling dat je een soort domino gaat spelen: je legt de kaartjes tegen elkaar om de diamanten compleet te maken. De bedoeling is dat je zoveel mogelijk van jouw eigen diamanten verzameld. Als alle kaarten opgebruikt zijn, dan tel je de punten bij elkaar op. Degene met de meeste punten is de winnaar.

Shuffle-cards-my-little-pony2

Met de app kun je een variatie op het spel spelen. Juist dit interactieve is voor kinderen erg leuk. Zo kun je op het einde invoeren hoeveel diamanten iedere Pony heeft verzameld en zie je ze echt op een podium komen.

Aanrader of niet?

Dit spel is geschikt voor kinderen vanaf 5 jaar. Ik ben wel van mening dat een ouder het even goed moet uitleggen en er de eerste ( paar ) keer bij moet zitten. Ook voor de puntentelling op het einde is het fijner als een oudere persoon in de buurt is. Met de app daarentegen ‘sleep’ je gewoon het aantal diamantjes naar het midden en telt de app dus eigenlijk het aantal diamanten en wijst de winnaar aan.

Alles bij elkaar is het een leuk spel. Het is o.a te koop bij Intertoys en Bart Smit ( Nederland ) en bij Dreamland en Blokker ( België ) en zou het zeker goed doen als verjaardagscadeautje of straks voor sinterklaas of kerst.

Heb jij al eens van de Shuffle Cards gehoord?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *