Snoopy de film

Sinds kort draait hij in de bioscoop: Snoopy de film. Damiën was meteen enthousiast toen hij de trailer voorbij zag komen en wilde er dan ook graag naar toe. Met de kerst geven wij graag een 1-op-1 middag cadeau aan de kinderen en zo werd besloten dat Damiën en ik moeder-zoon middag hadden en samen naar de bioscoop gingen.

Snoopy bestaat inmiddels al sinds 1950 en tikt hiermee al de respectabele hondenleeftijd van 65 jaar aan. Ik moet heel eerlijk zeggen dat Snoopy nooit echt mijn interesse had in mijn jeugd, maar ik vind het nu wel leuk om mijn zoon de tekenfilms uit mijn jeugd te kunnen laten zien. Ik vind ze net iets vrolijker en minder agressief dan de tekenfilms die je tegenwoordig op tv ziet.

Wie is Snoopy?

Snoopy is een hond ( beagle ) en verzonnen door Charles M. Schulz. Vanaf de jaren 50 zag je Snoopy en zijn baasje Charlie Brown in kranten voorbij komen. Op het hoogtepunt verscheen de strip in 2600 kranten en lazen 355 miljoen mensen dagelijks de strip Peanuts. Op deze manier raakte Snoopy dus bekend over de hele wereld.

Snoopy de film

Officieel heet de film Snoopy and Charlie Brown, the Peanuts movie en is het voor het eerst dat we Snoopy, Charlie en de rest van de peanuts club in de bioscoop kunnen zien. Eerlijk gezegd verwacht ik dat er dus ook veel ouderen naar de bioscoop zullen gaan. Mensen van mijn leeftijd, maar ook mensen van de generatie van mijn moeder. Dit zijn immers figuren waar we mee opgegroeid zijn.

De film: Aanrader of niet?

Wij besloten de film in 2D te kijken. We hadden verder weinig keus want 3D draaide gisteren niet in de bioscoop waar wij naar toe gingen. Het begin van de film vond ik een beetje rommelig en chaotisch, alsof er heel veel in een paar minuten gepropt moest worden. Daarna kwam er wel echt een verhaal in. Charlie Brown is verliefd op het nieuwe meisje in de klas en durft het haar niet te vertellen. Daardoor doet Snoopy inspiratie op voor zijn verhaal welke hij aan het schrijven is.

Al met al vond ik het een leuke film en Damiën ook. Er zaten ook flink wat kleinere kindjes in de zaal maar die vonden er volgens mij vrij weinig aan. Ik hoorde wel genoeg papa`s en mama`s in de lach schieten, dus ik denk dat het voornamelijk de ouders zijn die naar de bioscoop worden getrokken voor deze film.

Heb jij deze film al gezien?

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *