Sporenonderzoek van Science X

Damiën is van het type nieuwsgierig kind. Hoe werkt iets? Waarom werkt het zo? En hoe doen ze dit of dat dan eigenlijk? Het zijn vragen die ik dagelijks hoor. Vroeger als peuter zijnde was hij ook al meer geïntresseerd in de werking van de auto ( hoe kan hij rijden? ) dan in de kleur of het model. Uren kon hij kijken naar ronddraaiende wielen. In de speelgoedwinkels kun je tegenwoordig leuke wetenschapsdozen krijgen. Met kerst kreeg Damiën daarom dan ook sporenonderzoek van Science X.

ScienceX1

Wat zit er in de doos?

Deze wetenschapsdozen zijn geschikt voor kinderen van 8 jaar en ouder. De inhoud van de doos is vrij compleet. In de gebruiksaanwijzing kun je teruglezen wat er precies allemaal in de doos zit en hoe je de proefjes/opdrachten moet uitvoeren. Per opdracht staat dan ook aangegeven wat je nog extra nodig hebt, wat niet in de doos zit. Denk hierbij aan plakband, een potlood, een schoendoos, kleine bakjes en meer van dat soort spulletjes.

Met deze doos kun je in totaal 11 opdrachten uitvoeren. Denk aan vingerafdrukken maken of een afdruk maken van bijvoorbeeld een sleutel. Het leuke is dat je voor een paar proefjes ook andere mensen nodig hebt. Zo kunnen de kinderen dit spel spelen met een broertje of zusje of gezellig met hun vrienden.

sporenonderzoek

Wat vonden we ervan?

Damiën vindt politieagenten razend interessant. Ook het werk wat ze doen. Bij dit spel kan hij dus een beetje ‘de politieagent’ uithangen, vindt hij zelf.

Persoonlijk denk ik dat deze doos een stuk leuker is om te gebruiken op een kinderfeestje. Je kunt dan een plaats delict verzinnen en de kinderen kunnen op zoek gaan naar de dader. Ze moeten samenwerken, kunnen proefjes doen en je kunt het echt spannend maken. Als je alleen moet spelen kan ik me voorstellen dat je het een beetje saai gaat vinden.

Ken jij de dozen van Ravensburger Science X al?

 

Eén antwoord op “Sporenonderzoek van Science X”

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.