Stichting Opkikker

In Nederland zijn er vele stichtingen. Stichtingen voor allerlei verschillende doelgroepen. Aangezien Damiën een neurologische aandoening heeft, zijn wij regelmatig met stichtingen voor zieke kinderen in aanraking gekomen. Het leek me een mooi idee om op onze website deze bijzondere stichtingen in het zonnetje te zetten. Vandaag vertel ik je meer over Stichting Opkikker.

Als je zwanger bent, wil je niks liever dan een gezond kindje op de wereld zetten. Toen wij erachter kwamen dat Damiën ziek was, was hij al 14 maanden oud. Ineens zaten we in een achtbaan van emoties en kwamen we terecht in een medische molen waar we nooit meer uit zouden komen. Niet makkelijk dus.

Naarmate Damiën ouder werd begon hij natuurlijk zelf ook te beseffen dat hij ‘anders’ was. Hij moest vaak naar het ziekenhuis, vervelende onderzoeken ondergaan terwijl zijn vriendjes en vriendinnetjes heerlijk buiten in de zon aan het spelen waren. Twee jaar geleden besloot de kinderarts van Damiën dan ook dat het tijd was voor eventjes niks. Een opkikker, om er daarna weer vol goede moed tegenaan te gaan. ( Behandelend artsen kunnen een ziek kind opgeven voor een Opkikkerdag )

opkikkerdag1

Stichting Opkikker

We kwamen in contact met Stichting Opkikker en vanaf het eerste contact had ik het daar best moeilijk mee. Het is geweldig dat ze bestaan, maar tot dat moment had ik mijn kind nooit als ‘ziek’ gezien. Dat we nu ineens te maken hadden met een stichting voor zieke kinderen sloeg bij mij in als een bom. Alsof ik op dat moment besefte dat mijn kind echt ziek was en nooit meer beter zou worden.

De voorbereidingen hebben een tijdje geduurd. Ik kreeg telefoon, moest natuurlijk alles geheim houden en wist zelf ook niet echt wat ging gebeuren. Op 11 april 2014 waren we welkom op een vakantiepark voor de Opkikkerdag en omdat het voor ons nogal een flinke reis was, kregen we een overnachting aangeboden zodat we de avond van tevoren al konden komen en uitgerust op de opkikkerdag konden verschijnen.

opkikkerdag2

De dag was ontzettend goed en strak georganiseerd. Het verliep vlekkeloos en we hebben verschillende leuke dingen gedaan. Het bijzondere vond ik dat de dag niet alleen om Damiën draaide, maar ook om Daelyn en om ons. We hebben gekookt, we hebben boeven gevangen, we hebben een fotoshoot gehad, mochten ridder en prinses zijn en zelfs in coole auto`s en stoere motoren plaatsnemen. Het eten was allemaal perfect geregeld, kortom: het was een grandioze dag met prachtig, zonnig weer.

Wat betekende deze dag voor ons?

Het heeft ervoor gezorgd dat we energie kregen, dat we niet hoefden te denken aan ziek zijn, aan ziekenhuizen en aan de vervelende onderzoeken en de operatie die eraan zat te komen. Het is nu 2 jaar geleden, maar beide kinderen denken er nog regelmatig aan terug en hebben het dan over Karel Koevoet die ze gevangen hebben en achter de tralies hebben gezet.

Lees hier het volledige verslag van onze Opkikkerdag.

Ken jij Stichting Opkikker al?

opkikkerdag3

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *