Uitdeeltip: De komkommerslang

Uitdeeltip: De komkommerslang. Ik weet nog dat ik vroeger met mijn verjaardag mocht uitdelen. Geweldig vond ik dat. Even in het middelpunt van de belangstelling staan. Bovendien waren alle kinderen altijd wel een beetje nieuwsgierig naar wat er uitgedeeld ging worden. Tegenwoordig mogen ze hier op school niet meer uitdelen, maar op veel scholen nog wel, zoals ik begrepen heb. Als ik mocht uitdelen vroeger maakte mijn moeder vaak een komkommerslang of een egeltje. Ik laat je vandaag zien hoe het moet.

Wat heb je nodig?

Ervan uitgaande dat je een komkommerslang gaat maken:

  • Komkommer
  • Kleine prikkertjes
  • Aluminiumfolie
  • Leverworst
  • Grillworst
  • Cherrytomaten
  • Mozzarella

Hoe maak je het?

In dit voorbeeld maak ik dus een komkommerslang. ( Al heeft het uiteindelijke resultaat meer weg van een schattig muisje dan van een gevaarlijke slang. ) Ben je van plan om de egel te maken, dan heb je in plaats van een komkommer een halve kool nodig die je inpakt.

De komkommer snijd je in de lengte doormidden. Zo ligt hij stabieler. Deze pak je in met de aluminiumfolie.

De leverworst en grillworst snijd je in gelijke stukken. Je kunt een grote bol mozzarella nemen en deze in stukjes snijden, maar je kunt er ook voor kiezen om de kleine bolletjes mozzarella te kopen in de winkel. Op 1 prikkertje doe je een tomaatje en een stukje mozzarella.

Ook door de leverworst en grillworst steek je prikkertjes. Dit alles verdeel je over de komkommerslang. Met een stukje cranberry heb ik ogen gemaakt, maar je kunt ook rozijnen gebruiken of ze erop tekenen.

Variaties

Uiteraard kun je naar hartenlust variëren. Zo kun je ook kiezen voor gewone blokjes kaas, een cervelaatworst, stukjes augurk of kun je juist verschillende soorten fruit gebruiken. Omdat op school dus niet uitgedeeld mag worden, heb ik deze slang voor de lunch gemaakt. De kinderen hadden de grootste lol en hebben alles lekker opgesmikkeld.

Wat deelde jij vroeger uit op school?

2 antwoorden op “Uitdeeltip: De komkommerslang”

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.