Vakantie op eigen bodem

Een paar dagen voor de zomervakantie hebben de kinderen een wensenlijstje mogen maken. Dit lijstje mochten ze vullen met alle dingen die ze graag in de vakantie wilden gaan doen. De bedoeling is om zoveel mogelijk (het liefste alles) van het lijstje deze vakantie te gaan ondernemen. Zo stonden er afgelopen week 2 schatjes naast me te stuiteren om aan de slag te gaan. Vakantie op eigen bodem. Aan de slag dan maar.

Spullen verzamelen

Ook voor een vakantie op eigen bodem heb je bepaalde spullen nodig. Zo begaf Youri zich naar de zolder om opzoek te gaan naar de tent. Na een halfuurtje zoeken kwam hij toch maar even hulp halen. Hij had over de tent heen gekeken en kon hem echt niet vinden. In een donker hoekje hadden we er een gevonden. Samen met de slaapzak, dekens, kussens en matjes konden we gaan beginnen. Youri kwam op het idee dat een zaklamp ook wel handig was als ze naar het toilet moesten.

vakantie op eigen bodem(1)

Tent opzetten

Voor we de tent konden opzetten moesten we even een plekje zoeken in de tuin. Aangezien het zwembad opstaat en de trampoline vanwege de pergola ook niet overal kan staan. Na een beetje schuiven hebben we een goed plekje gevonden. Youri stond te popelen om mee te helpen met het opzetten van de tent. De koepeltent is vrij ruim dus ze hebben heerlijk de ruimte om te slapen en te spelen. Na een klein halfuurtje waren we samen klaar. Helaas bleek de tent na jaren enkele vochtplekken in de binnentent te hebben. Zal dit dan toch het laatste jaar van deze tent worden?

Vakantie op eigen bodem(3)

Slaap lekker

De kinderen hebben een paar jaar geleden als eens in de tent geslapen. Samen met papa of mama was al een feest. Nu gaan ze een keer samen logeren op camping: Casa Di Familia. Eindelijk begon het te schemeren en gingen ze lekker de tent in. De bedden waren opgemaakt en de knuffels hadden hun plekje gevonden. Natuurlijk werd er flink gekletst in de tent en duurde het een tijd voor ze gingen slapen. Je slaapt dan ook niet elke dag in een tent. Na nog wat schijnen met de zaklampen viel er een deken van rust over hun slaapplek. Ondanks de regen hebben ze de hele nacht volgemaakt. Het blijft natuurlijk wel Nederland. Het was de kinderen zo goed bevallen dat ze nog een nachtje hebben bijgeboekt.

Hebben jouw kinderen wel eens in een tent geslapen in de achtertuin?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *