Van kinderkamer naar tienerkamer

In de herfst van 2015 was het voor Kyra tijd om van kinderkamer over te gaan naar meisjeskamer. Dit zorgde voor een lichtelijke jaloezie bij de grote broer. De slaapkamerdeur werd door hem wel 15x per dag geopend om even te kijken hoe het allemaal was veranderd. Natuurlijk kwam daarna al snel de vraag of hij ook een keer een nieuwe kamer mocht. Inmiddels is hij 9 jaar oud en is het tijd m van kinderkamer naar tienerkamer te gaan. Dan zijn we mooi weer voor een aantal jaar klaar.

9 jaar oud en tijd voor een slaapkamer upgrade (3)

De kleur van de muur was voor Youri het allerbelangrijkste. Zijn zusje had een mooie roze muur, hij wilde dan op zijn minst een groene muur hebben. Vrijwel continu hebben de grote bouwmarkten de muurverf in de aanbieding. De uiteindelijke kleur mocht ik kiezen. Dan was de verf tenminste al in huis als hij uit school zou komen.

Tja en dan sta je daar. Nooit gedacht dat er zoveel verschillende kleuren groen zijn. Na school was er veel haast om naar huis te gaan. Even snel de kleur bekijken. De planning was om een paar dagen later te gaan verven. De verf stond echter op de gang te roepen: Het is mooi weer, hup aan de slag. Een uurtje later was de muur geverfd. Mamapower!!!!!!!!!!!! Natuurlijk gaat papa na het werk meteen even kijken of het wel allemaal goed is gegaan.

9 jaar oud en tijd voor een slaapkamer upgrade (1)

Ook op de basisschool krijg je “huiswerk” mee naar huis en moet er geleerd worden. Vandaar dat we Youri hebben gevraagd of hij misschien al een bureau op zijn kamer wilde hebben. Hij was meteen razend enthousiast en kon niet wachten tot het zover was. Een paar dagen voor zijn verjaardag zijn we op pad gegaan voor een lekker royaal bureau met een nieuwe kledingkast. Hij blijkt dan toch wel een echte (wel kleine) man te zijn. Meteen in de eerste winkel was de keuze gemaakt. Lades, vakjes, mooie vormen, voor hem het ideale bureau en hij was meteen verkocht.

Nu heeft Youri boven zijn “Youri hol”. Lekker filmpjes kijken op de tablet. Op dit moment echter ligt het bureau bezaaid met Lego Technic blokjes. Hij voelt zich de koning te rijk op zijn nieuwe kamer. En wij zijn met een voldaan gevoel op de bank gaan hangen. En Youri????????? Die zien we beneden niet meer zoveel. Hij gaat liever relaxen op zijn kamer.

Wat is volgens jou een echte must op een tienerkamer?

Eén antwoord op “Van kinderkamer naar tienerkamer”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *