Verstoppertje met ballonnen

Zoals wel vaker voorkomt wordt er wel eens wat gekocht waar je eigenlijk op het moment zelf niets mee kan. Zeker te weten dat 90% van de lezende mama’s zich hier in herkent. Gewoon omdat het er vrolijk of gezellig uitziet. De kinderen zullen het zeker leuk vinden dus gaat het gauw in het mandje mee naar huis. Het is dan een uitkomst als het kind zelf met een briljant toch twijfelachtig idee komt.  Benieuwd waar ik het over heb?

verstoppertje-met-ballonnen-6

Het vergeten laatje

In de winkel kwam ik de geweldig leuke Ilooms tegen. Deze ballonnen beloven 15 uur licht te geven dmv led lampjes. Leuk voor de verjaardag van Kyra dacht ik zo. Helaas was het er even bij ingeschoten dat Kyra in de zomer jarig is en het voor 22.00 niet echt donker is. Natuurlijk komen ze dan net als zoveel spullen in een vergeten hoekje te liggen. Voor vertrek op vakantie kwam ik ze echter weer tegen en heb ik ze op het laatste moment in een tas meegenomen. Gelukkig maar want wat hebben we er een lol mee gehad.

Verstoppertje met ballonnen

In Oostenrijk besloten we de ballonnen te gaan “testen”. De avond begon te vallen en aangezien we tussen de bergen in een dal zaten was het rond de klok van half 9 vrij donker. Na het opblazen van de ballonnen besloot Kyra verstoppertje met de ballonnen te willen gaan spelen. Meteen moesten de gordijnen dicht. Haar bedoeling was dat we met behulp van onze eigen Iloom ballon elkaar moesten gaan zoeken. Persoonlijk was ik er een beetje sceptisch over maar wat hebben we een lol gehad. En dat in een ruimte van een paar vierkante meter. Na een dik uur was het toch echt bedtijd. Helaas maar morgen weer een dag.

verstoppertje-met-ballonnen-1

Duur van de Ilooms

Youri was bedrijvig aan het tellen tot hoe laat de ballonnen moesten blijven branden. Volgens de verpakking zouden ze 15 uur blijven branden. Tegen verwachting in deden ze het echt mega goed. Na 15 uur begonnen ze wel iets zwakker te branden maar dat was te verwaarlozen. Uiteindelijk gaven ze 24 uur goed licht en waren ze na bijna 36 uur vrijwel helemaal uit. De ballonnen blijven ook mooi van vorm. Je snapt natuurlijk wel dat de kinderen er erg veel plezier mee hebben gehad. Met als resultaat bij thuiskomst toch nog maar even een paar pakjes te gaan kopen. €2,99 blijken ze toch waard te zijn.

Kende jij deze ballonnen al?

 

 

 

3 antwoorden op “Verstoppertje met ballonnen”

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.