Villa Pardoes

Als je kindje gezond is heb je vaak weinig te maken met bepaalde stichtingen. Als je kindje ziek is, daarentegen krijg je regelmatig te maken met stichtingen. Allemaal deze stichtingen doen wel iets wat fijn is. Iets waardoor je het ziekzijn even vergeet of iets waardoor je juist bepaalde momenten kunt herinneren en koesteren. Twee jaar geleden werden wij opgegeven bij Villa Pardoes en in de zomer van 2015 zijn we daar een week te gast geweest.

Wat is Villa Pardoes?

Villa Pardoes is een vakantieverblijf voor ernstig zieke kinderen in de leeftijd van 4 tot 12 jaar. Je komt er dus niet zomaar terecht als je eventjes een griepje hebt gehad. Er moet echt wel meer aan de hand zijn. Villa Pardoes ligt in Kaatsheuvel, naast de Efteling. Tijdens je verblijf daar mag je dus ook onbeperkt gebruik maken van het pretpark.

Als je naar Villa Pardoes wil, dan moet je opgegeven worden door je behandelend arts. De aanmelding komt terecht bij een medische commissie die bepaalt of je toegelaten wordt. Mocht je toegelaten worden dan worden persoonlijke wensen en noodzakelijke dingen besproken met je arts en/of ouders. Stel dat je een badstoel nodig hebt, dan kan dat geregeld worden.

Als alles rond is dan word je gebeld door een medewerker die gaat kijken wanneer je kunt komen voor een gratis vakantieweek in Villa Pardoes. Je krijgt dan een huisje toegewezen waar je met maximaal 6 personen kunt verblijven. Hier kun je slapen, er is een badkamer en een keuken zodat je eventueel zelf kunt koken.

chocolade-workshop-villa-pardoes

Wat kun je doen in Villa Pardoes?

Er is ontzettend veel te doen, eigenlijk kom je tijd te kort. Zo kun je gratis gebruik maken van de Efteling maar ook van dierentuin de Beekse Bergen. Daarnaast zijn er vele leuke activiteiten die georganiseerd worden in Villa Pardoes zelf. Je bent niet verplicht om aan deze activiteiten mee te doen, maar er zitten wel hele leuke activiteiten tussen. Wat dacht je van glittertattoos zetten, chocolade maken of naar de film? Villa Pardoes draait op vele vrijwilligers die elk op hun eigen manier een steentje bijdragen.

Wij waren in de zomer van 2015 een week te gast in Villa Pardoes. We hebben een prachtige week mogen beleven en hebben van deze week onderstaand filmpje gemaakt zodat je een beetje een beeld krijgt van wat er te doen is. Inmiddels is Villa Pardoes flink verbouwd en zijn er 12 huisjes in plaats van 8.

Wil je meer informatie over Villa Pardoes, de aanmeldingsprocedure, vrijwilliger zijn of juist een bijdrage leveren? Kijk dan op hun site.

Eén antwoord op “Villa Pardoes”

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *