Vraag- en antwoordenboek

Laura schreef er al eerder over. De Wie, hoe, wat, waar en waarom vragen van de kinderen. Laat Youri nu net een heel erg leuk boek hebben wat hier mooi op aansluit. Vragen waar ik geen antwoord op weet komen hier aan bod. Natuurlijk staan er vragen in waarvan we het makkelijk weten. Voor kinderen is het echter een leuke ontdekkingstocht. Dit was een van zijn eerste echte boeken waar hij in is gaan lezen. Hieronder kun je meer lezen over dit leuke boek.

vraag en antwoordenboek1

Mijn eerste vraag- en antwoordenboek

Lezen was hier een drama in huis. Geen enkel boek was goed genoeg om Youri graag te laten lezen. Op een gegeven moment liep ik in de winkel tegen het vraag en antwoordenboek van de Deltas uitgeverij. Misschien dat dit boek iets voor ons kon betekenen? Het is een boek wat antwoord geeft op vragen van kinderen. Hoe werken Windmolens? Hoe kan een vogel vliegen? Hoe kan een eekhoorn noten eten zonder notenkraker? En ga maar door. Voor kinderen is het leuk dat er in 2 tot 3 regels een antwoord wordt gegeven op een manier die ze begrijpen. Kinderen hoeven ook niet tegen een lang hoofdstuk aan te lopen. Ze kiezen wat ze willen lezen en worden er wijzer van. Als ik een vraag niet weet te beantwoorden neemt hij even het boek erbij. Deze geeft namelijk antwoord op 101 kindervragen.

vraag en antwoordenboek2

Leesplezier

Niet iedereen vind lezen leuk. Gelukkig houdt Youri uiteindelijk net zoveel van lezen als ikzelf. Dit boek was vooral in het begin net de prikkel die hij nodig had om te gaan lezen. Lezen heb je in je leven nodig waar je ook gaat en staat. De opluchting was groot toen bleek dat ik eindelijk een geschikt boek voor hem had gevonden.Vooral de korte stukjes en de leuke plaatjes trokken hem erg aan. Wil je lezen echt leuk gaan vinden dan is het belangrijk een boek te vinden wat bij je past. Als een je boek je maar al even een paar minuutjes per dag laat lezen dan ben je al goed op weg. Als je er lol aan hebt komt de rest vanzelf.

Hebben jouw kinderen ook zoveel moeite gehad om het plezier in lezen te ontdekken?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *