Wat doe jij op kerstavond?

Na weer een jaar wachten is het eindelijk zover. Kerstmis. Iedereen viert het op zijn eigen manier. Toch hebben de meeste mensen deze dagen wel een hoop gemeen.

Heerlijk de kerst is gearriveerd. Heerlijk lekker samen met familie bij de boom. Een heerlijk hapje en drankje erbij. Of je hebt een Rudolf van Veen in de keuken gedaan. Uitsloven voor familie of vrienden die op bezoek komen. De kinderen vinden het geweldig, een feest is altijd leuk. De kerst brengt een sfeer van saamhorigheid met zich mee. Eigenlijk best gek dat we daar een feest voor nodig hebben om even wat meer bij de ander stil te staan. Kerst is de mooiste tijd van het jaar. Lekker de lichtjes aan, spelletjes spelen. Het is echter ook de tijd waarin we de mensen die we zijn verloren extra missen. Veel mensen zullen dan ook met een dubbel gevoel de feestdagen ingaan. Iedere dag mis je degene die er niet bij is. Toch is het nu even extra zwaar.

kerst

Kinderkerstspel

Dit jaar doen onze kinderen Damien, Youri, Daelyn en Kyra mee aan het kerstverhaal in de kerk. Ieder heeft een eigen rol in het stuk waar ze al helemaal naar uit kijken. Soms vraag ik me af voor wie het spannender is. Voor de ouders of voor de kinderen. Niets is leuker om te zien dan dat de kinderen er een mooie en leuke avond van maken. Cadeaus horen er in veel gezinnen ook bij. Hier in huis hebben de kinderen geen illusie met cadeaus. Sinterklaas heeft ze al zo verwend, zal de kerstman dan nog komen?  Daar kan ik geen antwoord op geven. De tijd zal het leren. De kerstman zal ze heus niet vergeten. Dat kan ik me niet voorstellen.

Wij wensen jullie een hele fijne en mooie feestdagen. We hopen dat jullie deze dagen mogen doorbrengen met de mensen die je liefhebt. Samen en niet alleen.

Groetjes en heel veel liefs Laura en Nancy

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *