Wat kun je met kinderen doen als het regent?

In Nederland is niks zo wisselvallig als het weer. Het ene moment is het 37 graden en is het amper uit te houden in het zwembad, een paar dagen later is het 20 graden en regent het volop. Als de kinderen dan ook nog vakantie hebben is het ineens een stuk lastiger om ze bezig te houden. Wij geven je vandaag een aantal tips. Wat kun je met kinderen doen als het regent?

waxinelichthouder-maken

Knutselen

Knutselen vinden eigenlijk alle kinderen wel leuk. Voor weinig geld ( en soms met de materialen die je gewoon thuis hebt liggen ) kun je ze makkelijk een uurtje bezig houden. Eerder gaven we je al 10 tips om low budget te knutselen met je kinderen. Klei, fotolijstjes of iets lekkers voor onder de douche? Er staat van alles in.

Ook een kort ritje naar de Action levert je vaak leuke spulletjes op voor weinig geld. Complete pakketjes, maar ook gewoon losse materialen. Hou gewoon die ene verjaardag van opa of oma in je achterhoofd over een paar weken en begin nu alvast met knutselen. šŸ˜‰

Of wat dacht je van:

 • Schilderen
 • Vingerverven
 • Een kleurplaat maken

Verwenbrownies1

Koken/bakken

Kinderen vinden het leuk om te koken of te bakken. Natuurlijk zijn er tal van pakketjes in de winkel te krijgen waarbij je alleen maar wat verse ingrediƫnten aan hoeft toe te voegen. Denk aan de pakketjes van Dr.Oetker of Koopmans. Maar je kunt ook zelf aan de slag gaan. Maak bijvoorbeeld appelhapjes of laat de kinderen zelf iets kiezen voor het avondeten. Een pizza maken is dan een leuke bezigheid.

Of wat dacht je van:

 • Een tosti maken
 • Koekjes bakken
 • Fruitspiesjes maken

Burgers_zoo1

Er op uit

Je zou denken dat je op regenachtige dagen nergens naar toe hoeft te gaan, maar niks is minder waar. Zo zijn er door heel Nederland voldoende binnenspeeltuinen te vinden. Kijk bijvoorbeeld eens op de site van Ballorig. Ook zijn er in Nederland dierentuinen die voor een behoorlijk deel overdekt zijn. Burgers Zoo en de Beekse Bergen zijn bijvoorbeeld goed te doen op regenachtige dagen.

Ook een museum kan erg leuk zijn. Vaak wordt gedacht dat een museum saai is en dat kinderen stil moeten zijn, maar niks is minder waar. Tegenwoordig zijn er heel veel leuke kindermuseums waar kinderen kunnen spelen zonder dat ze in de gaten hebben dat ze tegelijkertijd leren. Zo is het Continium een heel erg leuk museum. Het enige nadeel is dat het in Kerkrade ligt en dus voor veel mensen een behoorlijk stuk rijden is. Mocht je in de buurt zijn is het absoluut de moeite waard om er eens naar toe te gaan. Iets centraler ( in Utrecht ) ligt het Spoorwegmuseum.

Of wat dacht je van:

 • Het binnenzwembad
 • De bioscoop
 • Een rondvaart op een boot

Cluedo

Binnenactiviteiten

Ook gewoon thuis kun je vele activiteiten verzinnen. Mocht je het niet erg vinden om een beetje met meubels te schuiven dan kunnen de kinderen prima een hut bouwen. Als je het spel goed meespeelt kunnen ze er een hele dag zoet mee zijn. Verzin bijvoorbeeld een verhaal met ze dat ze aan het kamperen zijn, laat ze de ‘bezorgdienst’ bellen en een lunch bestellen ( die jij dan natuurlijk bij hun tent aflevert ) en laat ze dan ook zelf de afwas doen ( Hoort nu eenmaal bij kamperen )

Of wat dacht je van:

 • Binnen picknicken. Eerst samen een lunch voorbereiden en dan op een dekentje in de huiskamer samen opeten.
 • Samen een film kijken of spelletjes spelen
 • Ruim samen het oude speelgoed op. Verkoop het of geef het weg.

En het allerleukste? Trek oude kleren en je regenlaarzen aan, ga naar buiten, spring in de plassen en laat ze klieder-kledder-nat worden. Thuis lekker onder de warme douche of in een warm bad en dan de rest van de dag een heerlijke pyjamadag. šŸ˜‰

Wat is jouw tip voor een regenachtige dag?

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *