Weekend van de Wetenschap

Mocht je ons al een tijdje volgen dan heb je vast wel in de gaten dat we het ook leuk vinden om educatieve uitjes met onze kinderen te bezoeken. Zo gaan we regelmatig naar een museum en gelukkig vinden de kinderen dat ook leuk omdat een museum al lang niet meer saai hoeft te zijn. Kinderen kunnen zelf ontdekken en onderzoeken. Binnenkort is het Weekend van de Wetenschap en dan zijn er allerlei leuke activiteiten gepland door het land heen.

Weekend van de Wetenschap

Het weekend van 1 en 2 oktober kun je alvast vrij houden op je kalender. Dan is het namelijk het Weekend van de Wetenschap. Op meer dan 250 locaties in heel Nederland kun jij met de kinderen een kijkje achter de schermen nemen. Niet alleen bij musea, maar ook bij bijvoorbeeld bedrijven. Voor zover we kunnen zien zijn vrijwel alle activiteiten gratis toegankelijk. Je moet alleen even goed kijken op welk moment de activiteit plaats vindt en het kan zijn dat je jezelf moet opgeven via een speciale link om verzekerd te zijn van een plekje.

weekend-van-de-wetenschap1

Ontdekken

Kinderen vinden het leuk om te ontdekken, hier groeien ze van. Via de website van Weekend van de Wetenschap kun je op zoek gaan naar activiteiten of lezingen voor jongere kinderen, maar ook voor oudere kinderen. Wat wellicht voor veel kinderen leuk is, is om te zien hoe een douane hond nu eigenlijk leeft. Hoe wordt hij getraind? Welk werk moet hij doen? En waar gaat hij eigenlijk naar op zoek. Vele kinderen zullen afgelopen zomer deze honden vast en zeker tegen gekomen zijn op het vliegveld. Maar bijvoorbeeld ook het Nemo Science Center is gratis toegankelijk dit weekend zodat je met de kinderen kunt ontdekken en beleven.

Op de website Weekend van de Wetenschap die hier speciaal voor geopend is kun je jouw postcode intoetsen en zien wat er in jouw omgeving te doen is. Ook kun je zoeken op interesse of het type activiteit.

Vinden jouw kinderen ontdekken en beleven ook zo interessant?

3 antwoorden op “Weekend van de Wetenschap”

  1. Wij gaan ook graag met de kinderen op educatieve uitjes. Bedankt voor de tip. Wat ook erg leuk is, is: gevangenismuseum veenhuizen, bokrijk België, fort bij vechten in Bunnik, marine museum Den helder, continium Kerkrade, spoorwegmuseum Utrecht. Archeon alphen aan den rijn. Prehistorisch museum Eindhoven. Bataviawerf Lelystad. Aviodroom lelystad. En zoals je zegt musea zijn tegenwoordig ook leuk voor kinderen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *