Welke films zijn met kerst op tv?

De kerstdagen staan weer voor de deur. Tijdens deze dagen wordt er een scala aan leuke films uitgezonden. Lekker met het gezin op de bank een leuke film kijken. Ieder jaar heb ik briefjes rondslingeren waar opgeschreven staat wanneer er iets op tv komt. Dit jaar besloot ik het anders te doen. Welke films zijn met kerst op tv? Hieronder een kort overzicht.

24 december

9.00  NPO 3  Kruimeltje: 

Kruimeltje heeft geen vader, broers of zusjes. Zijn pleegmoeder en hij kunnen het niet met elkaar vinden. Hij mag alleen bij zijn pleegmoeder binnen als hij geld verdiend. Niet gek dus dat hij een klein boefje is geworden. Zijn grote wens is dat zijn vader hem een keer komt ophalen.

10.05  BBC 2  Bedknobs and broomsticks

Dit is echt een film uit de oude doos. Alleen jammer dat hij in het Engels is. Toch ben ik ervan overtuigd dat de kinderen er met plezier naar kijken. Eglantine Price is  een heks.Ze droomt ervan de nazi’s, die Engeland met een invasie bedreigen, door haar toverkunsten te vernietigen. Dat is echter niet zo makkelijk. Om een bevriende professor te helpen moet ze  heel wat obstakels overwinnen.

13.00  NPO 3  Pippi Langkous: de film

Wie kent het meisje met de 2 rode vlechten niet. Pippi is het nieuwe buurmeisje van Annika en Tommy. Ze worden al gauw dikke vrienden. Naast de vervelende dame van het kinderbureau krijgt Pippi ook last van dieven. Als dat maar goed gaat.

14.00  SBS6  A Dennis the Menace Christmas

Dennis the Menace is en blijft een leuke film. Dit keer is het een christmas carol. Meneer Wilson is een gierige man die niet al te vriendelijk is voor zijn omgeving. Kleine bengel Dennis gaat hem proberen de kerstgedachte bij te brengen. Natuurlijk moet dit met Dennis wel hilarisch en ontroerend worden.

15.30  NPO 3  De familie Kerst

Als Hugo (6 jaar) rond kerst een levende kabouter op zijn kamer ontdekt, vindt hij dat helemaal niet gek. Wel moet hij hem verstoppen voor zijn vader, die kerst haat.. Ook al heten ze met hun achternaam Kerst!

25 december

9.00  NPO 3  Pietje Bell

Pietje doet allerlei pogingen om geld te verdienen. Hij vindt een baantje als krantenjongen en organiseert een eigen circusvoorstelling. Er ontstaat brand en Pietje slaat op de vlucht en komt op het spoor van een dievenbende. Niemand wil Pietje geloven. Hij besluit onzichtbaar te worden. Vanaf nu krijgen ze te maken met de bende van De Zwarte Hand.

13.00  NPO 3  Pippi gaat van boord

Pippi wil naar Taka Tuka Land reizen. Maar Tommy en Annika zien dat niet zitten. Ze besluit pas na de winter naar Taka Tuka Land te reizen. Tot die tijd zijn er ook thuis heel wat avonturen te beleven; zo moet ze het opnemen tegen twee boeven die het op haar goud hebben voorzien..

14.20  RTL 8  12 Honden op kerst

Mike O’Connor brengt een bezoek aan zijn tante Dolores in de kleine stad Dopunket. Ze blijkt een schuilplaats te hebben voor ongewenste dieren. Zelf ken ik de film niet. Na de trailer bekeken te hebben lijkt het me wel een leuke film.

14.55  RTL 4  Home Alone (1990)

Ieder jaar weet je gewoon dat Home Alone alweer op tv komt. Het blijft echter een leuke film. De arme Kevin die door zijn familie thuis wordt vergeten. De 2 dieven komen en Kevin zet alles op alles om ze uit huis te houden. Hij is en blijft leuk. Ook na 20 keer.

15.30  NPO 3  De reis naar de kerstster

Sonja, een veertienjarig meisje, probeert te ontkomen aan een dievenbende. Ze verstopt zich in het paleis en luistert stiekem mee naar het trieste verhaal van de koning. Zijn dochter, prinses Goudhaar, is verdwenen, ze was in het donkere bos opzoek naar de kerstster.De koning is zo verdrietig dat hij de kerstster vervloekt . Als het iemand lukt de kerstster voor kerstmis terug te vinden  dan kan de prinses weer naar huis komen. Sonja besluit om de koning te helpen.

18.30  SBS 6  The Polar Express

Een mooie ontroerende film over een jongen die het geloof in de kerstman is verloren. Op een nacht komt de Polar Express. Hij stapt in en gaat mee naar de Noordpool om de kerstman te bezoeken. Zal hij zijn geloof in de kerstman terug vinden?

26 december

9.00  NPO 3  Pietje Bell 2

De zus van Pietje, Martha, gaat zich verloven met journalist Paul . Er wordt er een groot sneeuwballengevecht gehouden waarbij een ruitje bij drogist Geelman sneuvelt. Kort daarna wordt er ingebroken en krijgt Pietje de schuld. Hij wordt uit zijn bed gelicht en belandt in de gevangenis. Daar ontmoet Pietje de boeven die door de bende van de Zwarte Hand achter de tralies werden gezet.

10.20  RTL 8  In Search Of Santa

Wanneer een kleine tinkerbel uit het niets ineens uit de lucht komt vallen is prinses Crystal er van overtuigd dat deze afkomstig is van één van de rendieren van de kerstman. Samen met haar zusje prinses Lucinda gaat ze op reis naar de Noordpool, een gevaarlijke reis om de Kerstman te vinden.

15.00  RTL 4  Home Alone 2 Lost in New York

Arme Kevin weer wordt hij vergeten. Zijn familie gaat op vakantie naar Florida en hij komt in New York terecht. Hier komt hij de 2 boeven weer tegen. Ook sluit hij nieuwe vriendschappen.

15.25  NPO 3  De sneeuwkoningin

De Sneeuwkoningin heeft de wereld bedekt onder een dikke ijslaag. Door een ijzige storm worden de glasmaker en zijn vrouw Una overvallen. Ze slagen er nog net in om hun baby Kai en dochter Gerda veilig te verbergen. Op een dag wordt Kai ontvoerd naar het paleis van de Sneeuwkoningin. De dappere Gerda onderneemt meteen actie en gaat op zoek naar haar broertje Kai.

18.15   Net 5    E.T

E.T het aandoenlijke ruimtewezen dat terug wil naar huis. Hij wordt dikke maatjes met Elliot. E.T hoort niet op aarde thuis en wordt ziek.

Wat is jouw favoriete film die uitgezonden gaat worden deze dagen?

 

 

 

2 antwoorden op “Welke films zijn met kerst op tv?”

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *