Wetenschap en spel : snoep maken

Eerder heb je al kunnen lezen dat Laura een artikel heeft geschreven over Mad Science. Aan deze naschoolse lessen heeft Youri ook altijd deelgenomen. Vandaar dat zijn ogen beginnen te glimmen als hij in de winkel de Wetenschap en spel dozen ziet staan. Vandaag laat hij zien wat je o.a kunt met de doos Wetenschap en spel: snoep maken.

Wetenschap en spel: snoep maken

Met de inhoud van de verpakking kun je aan de slag met het zelf maken van verschillende lekkernijen. Youri wilde erg graag aan de slag met het maken van een paar lekkere dingetjes. Aangezien we niet alles in huis hebben kwamen we al gauw uit bij de lekkere ijsjes. Deze zijn snel en eenvoudig klaar. Het is natuurlijk wel de bedoeling dat hij alleen aan de slag kan gaan. Uiteindelijk bleken de berenvormpjes niet voor ijsjes te zijn. Dat mag de pret niet drukken en ze worden alsnog gevuld met sterke limonadesiroop voor ijsjes. Na een paar uurtjes wachten konden ze genieten van hun eigen lekkere dessert.

wetenschap en spel snoep maken (4)

De winegums maken ging netjes stap voor stap volgens het recept. Dit bleek erg makkelijk te zijn. De leuke siliconenvormpjes werden gevuld en vervolgens de aangegeven 2 uur de koelkast in. Na een paar uur vol spanning wachten was het eindelijk zover. De winegums kwamen uit de koelkast en……….? Niets, ze kwamen niet uit de vormpjes. Nog maar een keer opnieuw en………. weer niets. Toch maar laten staan en bedenken waar het mis is gegaan. De avond is inmiddels gevallen en voor Youri is het tijd om naar bed te gaan. De volgende avond komen de winegums uit de koelkast om weg te gooien en……..? JA, het is gelukt. Zonder problemen komen ze uit de vormpjes. Blijkbaar hebben wij niets fout gedaan maar staat er een fout in de bereiding. Na 24 uur in de koelkast zijn ze klaar. En lekker dat ze zijn, echt voor herhaling vatbaar.

wetenschap en spel snoep maken (2)

De overige recepten gaan we zeker ook een keer proberen. Niet alles tegelijk we moeten ook nog iets hebben om naar uit te kijken. Deze doos zal zeker met veel plezier nog vaker uit de kast komen.

De wetenschap en spel serie is erg leuk en leerzaam voor kinderen vanaf 8+ om zelfstandig mee aan de slag te gaan. De handleiding is makkelijk te volgen en staat goed omschreven. Deze verpakking is al verkrijgbaar voor €7,99 bij de meeste speelgoedwinkels en online.

Ben jij bekend met de wetenschap en spel dozen?

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.