Wilde dieren spotten

In de weekenden vinden wij  het heerlijk om samen de bossen in te gaan. Lekker een stukje wandelen en genieten van de mooie natuur om ons heen.  Vooral hier in het zuiden heb je schitterende bossen en heide liggen. In deze heb je dan ook wel een kleine garantie dat wilde dieren spotten een succes gaat zijn. Mits je je wel een beetje rustig door de bossen beweegt. Welke dieren wij zoal geregeld tegenkomen lees je hieronder.

Reeën zoveel je wil

Tijdens een wandeling van een kleine 2 uurtjes enige tijd geleden hebben we heel veel reeën gezien. Dan kun je je afvragen wat mijn kader van veel is. In een dierenpark moet je goed kijken om er zoveel te zien. Op het einde van de wandeling stond de dieren spotten teller op 28 stuks.  Nu geloof me dat dit een flink aantal is. In dit gebied van de Meinweg leken we wel omringd te zijn door deze mooie en elegante dieren.

Een slang

Tijdens een wandeling met Laura’s hondje kwamen we (mede door deze kleine snuffelaar) een slang tegen. Een mini slang. Tenminste dat dachten we. Tenminste… oh nee toch niet. Het bleek een hazelworm te zijn. Deze heeft een sterke gelijkenis met een slangetje. Echter is dit een reptiel zonder poten. Een paar dagen later tijdens het kinderfeestje van onze zoon kwamen we er weer een tegen. Een vriendje spotte de kleine vriend. De meisjes hadden paniek aangezien er een slangachtig dier was gevonden. Zelf vond ik het wel bijzonder. We zijn zo vaak in dit gebied te vinden. Echter heb ik deze kleine vrienden hier nog nooit eerder gezien.

Ongeveer 11 jaar geleden tijdens een vakantie in Zweden hebben we heel veel dieren kunnen spotten. Hier kwamen we ook een hazelworm tegen. Na een paar foto’s te hebben genomen van redelijk dichtbij hebben we onze weg vervolgd. Echter thuis bleek dit wel degelijk een echte slang te zijn geweest. Foutje, bedankt.

Wilde zwijnen

Vlak bij ons in de buurt hebben ze in het bos een houten wand neergezet. Deze is geplaatst in een gebied waar veel zwijnen komen. Deze dieren zitten veel in onze bossen. In de schemering is de kans het grootste dat je ze ziet. Dan komen ze tevoorschijn om eten te gaan zoeken. De kinderen wilden graag overdag een kijkje gaan nemen. Hopende een zwijn te spotten gingen we op weg. Enkele dieren in de bossen hebben een sterke wildgeur. De zwijnen horen zeker in deze groep. De wind stond gunstig en we roken een sterke geur wat duidde op de aanwezigheid van zwijnen.

Na een tijdje voor de muur te hebben staan kijken werd het tijd om naar huis te gaan. Terwijl we ons omdraaiden riep mijn zoon op fluistertoon: “Mama, kijk een zwijn.” Op een kleine 20 meter voor ons liep een zwijn op een kalm drafje door het bos. In alle consternatie lukte het ons niet om deze vast te leggen op camera.  Nu is een zwijn niet zo bijzonder. Wild in het bos heeft ieder dier iets speciaals. Al is het ree nummer 28 die je hebt gespot.

Gaan jullie wel eens dieren spotten? En welk bijzonder dier zijn jullie al eens tegengekomen?

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *