Zelf kipnuggets maken

Zelf kipnuggets maken stond al een tijdje op mijn lijstje. Nou moet ik heel eerlijk zeggen dat ik mezelf niet zo`n creatief/culinair wonder vindt en dus niet snel iets zelf probeer in de keuken. Ik hou wel van het gemak waarmee recepten beschreven worden voor me op een site of op de achterkant van een pakje. En zo kwam ik terecht bij de kipnuggets van Knorr.

Simpeler dan dit kan gewoon niet. Je koopt kipfilet welke je in blokjes snijdt. Blokjes die voor jou ( en de kinderen ) prima in formaat zijn. Ik heb een 2-happen-blokje aangehouden: in 2 happen is de kipnugget op. 😉 Daarna roer je de mix/kruimels door de kipfilet zodat deze blijft plakken. Vervolgens bak je de kipnuggets in de pan.

Zelf-kipnuggets-maken

In de tussenijd kun je de barbequesaus maken die ook bij het pakje zit. Het is de bedoeling dat je deze maakt met behulp van tomatenketchup maar daar houden wij niet zo van dus deze hebben we niet in huis. Om hem nu speciaal voor dit sausje aan te schaffen vond ik een beetje onzinnig, dus probeerde ik het met mayonaise. Dat vond ik ( en de kinderen ) niet heel erg verkeerd smaken.

Uiteraard kun je er ook voor kiezen om je eigen sausje te nemen welke je in de koelkast hebt staan.

Conclusie

De kipnuggets zijn prima te maken en goed van smaak. Het is geen gigantische hoeveelheid werk en met echte kipstukjes smaakt het natuurlijk echt een stuk lekkerder. Ik zou je zeker aanraden om het zelf eens een keertje te maken. Ook erg leuk om samen met de ( iets oudere ) kinderen te doen en bijvoorbeeld op tafel te zetten op zaterdagavond tijdens een leuke familiefilm.

Heb jij al eens zelf kipnuggets gemaakt met ( of voor ) jouw kinderen?

Kipnuggets-maken2

4 antwoorden op “Zelf kipnuggets maken”

  1. Zelf kipnuggets maken staat op mijn to-do-lijstje (wel een grote lijst, maar ach, er kan altijd wat bij.)
    Niet geweten dat een pakje bestond voor de kipnuggets.
    Veel makkelijker dan ik dacht.
    Bedankt voor de tip!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *