Zelf pizza maken

Kinderen vinden het leuk om in de keuken te staan. Vanaf jonge leeftijd kun je kinderen dan ook al wegwijs maken in de keuken. Zien wat er met het voedsel gebeurt zorgt er vaak voor dat het ook echt gegeten wordt. Zeker als ze het ook nog eens zelf klaar gemaakt hebben. Je wil toch zeker wel proeven wat je gemaakt hebt? Zelf pizza maken is 1 van de leukste activiteiten voor kinderen.

Kant-en-klaar-pakket

Je kunt ervoor kiezen om een kant-en-klaar-pakket aan te schaffen. Zo heb je kant-en-klaar-pakketten van bijvoorbeeld de Koopmans waar de basis in zit. Maar ook het merk Jan is een aanrader. ( Plus of Jan Linders supermarkt ) In de doos zit dan een rol pizzadeeg, voldoende voor 2 a 3 personen en een pot saus. De verse ingrediënten moet je zelf toevoegen en kunnen eindeloos zijn. Hier zijn ze vooral gek op pizza hawai en pizza met champignons, maar je kunt dus ook pizza met salami, tonijn of vegetarisch maken. En tijdens het beleggen van de pizza kan er gerust het een of het ander in je mond verdwijnen. Lekker toch?

Het deeg smeer je in met de saus. Vervolgens beleg je de pizza en garneer je het met wat geraspte kaas. Eventjes in de oven en klaar is Kees.

Zelf maken

Geen zin in een kant-en-klaar pakket? Op eenvoudige wijze kun je ook helemaal zelf aan de slag gaan. Pitabroodjes kun je prima gebruiken als pizzabodem. Een pot pastasaus of een blikje tomatenpuree smaakt prima als laagje saus. Vervolgens beleg je de pizza dus weer zoals je zelf graag wil. Wederom garneren met wat geraspte kaas en de pizza kan de oven in. Ik kijk meestal naar de kaas. Als deze gesmolten is, dan is de pizza prima om te eten. Doorgaans is dat een minuut of 10 in een voorverwarmde oven.

Maak jij wel eens zelf pizza met de kinderen? En wat is dan jullie favoriete smaak?

5 antwoorden op “Zelf pizza maken”

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *