Efteling

Vrijwel iedereen is bekend met de Efteling. Heerlijk een dagje uit met de familie. Genieten van de wondere wereld van de Efteling. Voor jong en oud is het iedere keer weer een beleving. Helaas is het voor ons alweer een paar jaar geleden dat we er zijn geweest. Maar……………..?

Efteling (2)

Sprookjesbos

Het begon voor de Efteling allemaal met het sprookjesbos. Als kind was dit het eerste waar ik in de Efteling naartoe wilde. Inmiddels gaat het met mijn eigen kinderen hetzelfde. We proberen iedere keer maximaal een uurtje door het sprookjesbos te lopen. Er is zoveel te zien dat de kinderen er zo een halve dag om hebben. De aloude rode schoentjes, Sneeuwwitje en natuurlijk Lang Nek. Eenmaal bij de wolf en de 7 geitjes zie je allemaal opgewonden maar ook bange gezichtjes. De magie van de Efteling zie je daar goed terug. Er staan altijd een paar kinderen die heel graag willen gaan kijken maar niet durven. Zo hadden wij er ook eentje in huis. Zo schattig om een kindje de strijd te zien voeren. Zet ik mijn angst opzij en ga ik kijken? Of blijf ik liever op de achtergrond?

Efteling (1)

Vernieuwing en muziekjes

De attracties worden alleen maar beter. De afgelopen jaren zijn er de nodige nieuwe attracties bijgekomen. Denk aan Joris en de Draak, De Vliegende Hollander en natuurlijk de Baron 1898. Voor Youri zijn deze attracties een droom. Alleen is hij helaas net iets te klein voor de Baron 1898. Of je nu houdt van de grote snelle achtbanen of liever in de rustige attracties gaat, voor iedereen is er wel wat te doen. Dan zou ik bijna de Sprookjesboom vergeten. Die ziet er echt geweldig mooi uit. Ik vraag me wel vaker af hoeveel mensen er de afgelopen jaren al naar huis zijn gegaan met het liedje van de Carnaval Festival in het hoofd? Mijn favoriet blijven toch echt de Dansende Waterlelies.

Efteling (3)

Bosrijk

Behalve het Efteling hotel bestaat er nu ook Bosrijk. Hier zijn leuke huisjes te vinden waarin je heerlijk kunt overnachten. Binnenkort kan ik je hier meer over vertellen. Wij gaan er namelijk naartoe. Yeah, jippie, whoop whoop. Laten we eerlijk zijn. Een dagje Efteling loopt flink in de papieren. Echter liepen wij nu met de familie tegen een goede prijs aan in een relatief rustige periode. We mogen een halfuurtje eerder het park in dan de dag gasten. De attracties zijn wel dicht maar je kunt er wel al naartoe lopen. Over een tijdje kun je lezen hoe het ons is bevallen met de accommodatie, de service en de voor ons nieuwe attracties.

Wat is jouw favoriete attractie in de Efteling?

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.