Kasteelpark Born

Je kent het vast wel. Je staat aan school lekker te kletsen en dan wordt je gevraagd ” Ben je daar en daar al eens geweest?” Zo kom je erachter dat er heel dicht in de buurt allemaal leuke plekken zijn om te bezoeken waar je niet vanaf wist. Dat hadden wij met Kasteelpark Born. Inmiddels zijn we een paar jaar en enkele bezoeken verder. Hieronder delen wij ons plezier. 

Kasteelpark Born (2)

Kasteelpark Born

Kasteelpark Born is gelegen in het Limburgse (je raadt het al) Born. Vanuit ons thuis is het maar een dikke 20 minuten rijden. Eenmaal aangekomen bleek de parkeerplaats relatief klein te zijn. Het park ligt aan een woonwijk dus er is wel parkeerplaats genoeg. Binnen bleek er een kleine dierenpark te zijn met o.a kamelen, herten, vogels en een kinderboerderij. Centraal gelegen is een horeca gelegenheid waar een hapje of drankje genuttigd kan worden. Tevens is hier ook een leuke speeltuin waar de kinderen zich kunnen uitleven. Papa en mama lekker aan de koffie en de kinderen lekker spelen.  Voor ons was het een erg aangename plek om voor een paar uurtjes naartoe te gaan.

In de vogel volière kun je heerlijk genieten van de verschillende mooi gekleurde vogels. Er zijn er zelf een paar zo vrij om lekker bij te komen zitten. Voor de mensen met een hond is het misschien leuk om te weten dat de hond mee mag. Wel moet hij dan aan de riem blijven. Onze kinderen genieten altijd van een bezoek aan het park. De afwisseling van spelen en het bekijken van de dieren ervaren ze als erg prettig.

Kasteelpark Born (4)

Vernieuwing

Gelegen aan het park ligt het in 1930 afgebrande kasteel van Born. Dit is helaas niet toegankelijk maar wel erg mooi om te zien. Op het moment dat ik dit schrijf ben ik meteen even gaan rondsnuffelen op de website van Kasteelpark Born. Hier kwam ik erachter dat er sinds ons laatste bezoek nogal wat veranderd is. Ze hebben nu een nieuw speeltoestel voor de iets grotere kinderen en dat de uilen een nieuw verblijf hebben. Tijd dus om weer een keertje terug te gaan.

 

 

Eén antwoord op “Kasteelpark Born”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *